TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Kız lakabıyla tanınan ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil kimdir?

Yakın zamanda Akaretler’de bulunan evinden taşınan ve doğayla iç içe bir yaşamı tercih eden Nil Karaibrahimgil, milyonlarca insan tarafından severek dinlenen bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Özgür kız lakabıyla tanınan ünlü şarkıcı, dinlenme rekorlarını kıran birçok şarkıya imzasını attı. Nil Karaibrahimgil kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 13:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Özgür Kız lakabıyla tanınan ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil kimdir?

Yazdığı ve seslendirdiği şarkılar ile her kesimden insanın beğenisini kazanmayı başaran ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil, 7’den 70’e oldukça geniş bir yaş aralığının dinleme listesinde kendine yer buluyor. Pozitif anlamlar taşıyan şarkı sözleri ve motive edici konuşmalarıyla birçok insanın rol model olarak gördüğü Karaibrahimgil, şarkıcılık kariyerinin yanı sıra yazdığı kitaplarla da adından söz ettiriyor. Nil Karaibrahimgil kimdir? Birlikte inceleyelim.

Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil kimdir?

Ferhan Nil Karaibrahimgil Erener, 17 Ekim 1976 tarihinde başkent Ankara'da dünyaya gelen şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Türk pop müziği sanatçısı Suavi Karaibrahimgil ile modacı Berrin Karaibrahimgil'in kızıdır. Dedesi eski bir kaymakam ve vali olan Nihat Karaibrahimgil, amcası ise Modern Folk Üçlüsü üyesi Selami Karaibrahimgil'dir. Müzikle erken yaşta tanışan Nil Karaibrahimgil, babası Suavi Karaibrahimgil'in müzisyen olması nedeniyle doğduğu andan itibaren müzikle iç içe büyüdü. Henüz 12 yaşındayken "Bulutları görüyorum, yağmur geliyor... (I see clouds, rain is coming... )" adını verdiği ilk bestesini yaptı.. Ortaokulda piyano dersleri almaya başlayan Karaibrahimgil, daha sonra gitara yöneldi ve bu alanda kendini geliştirdi.

Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil nasıl ünlü oldu?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Nil Karaibrahimgil, mezuniyetinin ardından reklam sektöründe çalışma hayatına başladı. Reklam sektöründe prestijli bir ödül olan Kristal Elma Ödülleri'ne layık görüldü ve çeşitli markalar için birçok ürünün reklam müziklerini hazırladı. Özellikle Hazırkart reklamlarındaki performansıyla büyük bir çıkış yakalayan Nil Karaibrahimgil “Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendirdiği reklam filmi ile tüm Türkiye'nin diline dolandı. Bu reklam serisinde pop müziğin ünlü isimlerinden Tarkan ile birlikte yer aldı.

Müzik kariyerine 2002'de Ozan Çolakoğlu ile başlayarak Nil Dünyası adlı ilk albümünü Sony Müzik firmasından çıkardı. "XL", "Rüzgar" ve "Kek" gibi parçalarla pop müzik sahnesinde kendine sağlam bir yer edindi. Müzik çalışmalarını hız kesmeden sürdüren şarkıcı, çıkardığı şarkılarla MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde 2007'de En İyi Türk Sanatçı dalında aday gösterildi. Hürriyet Gazetesi’nin "Kelebek" ekinde köşe yazarlığı yapmasının yanı sıra Penti çorap reklamlarında da rol aldı. Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini yaptı ve birinci sezon finaline konuk olan Karaibrahimgil, dördüncü albümü "Nil Kıyısında"yı 26 Ocak 2009'da piyasaya sürdü. Albümün çıkış parçası olan "Seviyorum Sevmiyorum" altı hafta boyunca Türkiye müzik listelerinde bir numarada kaldı ve Balkan ülkelerinde de popüler oldu.

Nil Karaibrahimgil, 2011'de köşe yazılarından oluşan "İçimi Açsan Nar, Ama Yerim Dar" adlı kitabı yayımlandı. 2014 yılında "Bi Küçük Eylül Meselesi" filmi için "Kanatlarım Var Ruhumda" şarkısını yazıp seslendirdi. Aynı yıl "Hadi İnşallah" filmi için "Hadi İnşallah" şarkısını yazıp seslendirdi. 2015 yılında Originel Dergisi’nin ilk sayısına kapak oldu ve Nihat Odabaşı tarafından çekilen fotoğraflarıyla "En orijinal Nil Karaibrahimgil" olarak nitelendirildi.

Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil kaç yaşında?

Nil Karaibrahimgil’in yaşı 47’dir.

Nil Karaibrahimgil eşi kim?

Nil Karaibrahimgil eşi hakkındaki bilgiler, ünlü şarkıcının hayranları tarafından merak ediliyor. Nil Karaibrahimgil, 21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener'in kardeşi olan reklamcı Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında yapılan bir düğünle hayatını birleştirdi. Mayıs 2014'te çiftin Aziz Arif adında bir oğulları oldu.

Nil Karaibrahimgil Instagram hesabının adı nedir?

Nil Karaibrahimgil Instagram hesabını “niltakipte” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.