TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

On parmağında on marifet! Sanat dünyasının sevilen ismi Suzan Kardeş kimdir?

Tam 32 senedir hiç ara vermeden sürdürdüğü Hıdırellez Bahçesi’ni bu sene “Suzan’ın Hıdırellez Festivali” ismiyle insanlarla buluşturmaya hazırlanan Suzan Kardeş kimdir? İşte sanat camiasına olan katkılarıyla tanınan usta isim hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 11:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
On parmağında on marifet! Sanat dünyasının sevilen ismi Suzan Kardeş kimdir?

Makyaj alanında yaptığı çalışmalarla sanat dünyasında önemli bir yer edinen Suzan Kardeş, on parmağında on marifet olan isimlerden biri. Kuaförlük alanında başladığı kariyerine; oyunculuk, müzik ve yazarlık faaliyetlerini de dahil eden ve yaptığı hemen her işte ilgili çevreler tarafından takdir gören Suzan Kardeş kimdir? Usta ismin hayatına ve kariyerine ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Suzan Kardeş

Suzan Kardeş kimdir?

Suzan Kardeş, 15 Nisan 1960 tarihinde Kosova’nın Mitroviça isimli kentinde, beş çocuğun dördüncüsü olarak dünyaya geldi. 1968'de ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Henüz 13 yaşındayken bir güzellik salonunda çırak olarak çalışmaya başladı. 1982'de Etap Marmara Oteli'ndeki kuaförlük salonunda iş buldu ve çalışma hayatını burada sürdürdü. 1983'te Şan Tiyatrosu'nda Hisseli Harikalar Kumpanyası oyuncularının saç ve makyajlarını yapmaya başladı. Daha sonra Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı ve çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde ustalaştı. "Çalıkuşu" fotoromanının çekimlerinde Sezen Aksu ile tanışan Suzan Kardeş, o günden sonra Sezen Aksu'nun sahne ve çekim makyajlarını yapmaya başladı.

Suzan Kardeş, tiyatro ve film ekiplerinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak çalıştı ve birçok ünlü sanatçının sahne makyajını yapma fırsatı buldu. Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok tanınmış ismin makyajını kendisi yaptı. 1992'de bir kaza geçirdikten sonra makyaj işine ara vererek Arnavutköy'deki evini meyhaneye dönüştürdü ve Bekriya adını verdiği bu mekanı 14 yıl boyunca işletti. Daha sonra Beyoğlu'nda bir köfteci açtı. 1995 yılında tekrar sinema ve televizyon dünyasına dönüş yapan Kardeş, Beşiktaş Kültür Merkezi'nin (BKM) saç ve makyaj çalışmalarını üstlendi. Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Cem Yılmaz gibi birçok sanatçıyla çalıştı ve 2007'de Atatürk'ü canlandıran oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı makyajla büyük beğeni topladı.

Suzan Kardeş

Suzan Kardeş oyunculuğa nasıl başladı?

Suzan Kardeş, makyaj işinin yanı sıra tiyatro ve televizyon dünyasında da yer aldı. İlk olarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin Bir Demet Tiyatro adlı durum komedisi dizisinde makyaj yapmanın yanı sıra Mevlüde rolünü canlandırarak sahneye çıktı. 2005'te BKM yapımı Organize İşler adlı filmde Mefrika Hanım rolünü üstlendi ve 2007'de Komedi Dükkanı adlı eğlence programında makyaj yapmanın yanı sıra makyöz olarak sahneye çıkıp geniş kitlelerce tanındı. Birçok filmde ve dizide rol alan usta isim, kardeşi Neriman Kardeş ile birlikte Bekriya Sofrası adlı bir yemek kitabı yayımladı. 2015'te Suzan'a Geldiler adlı bir televizyon programını sundu ve 2020'de oyuncuların kendi evlerinde çektikleri Ev Yapımı dizisinde kardeşi Neriman Kardeş ile rol aldı.

Suzan Kardeş

Suzan Kardeş şarkıcı mı?

Müzik dünyasında da kendine bir yer edinen Suzan Kardeş, 2007'de Sezen Aksu'nun desteğiyle Bekriya adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. Ardından birçok albüm ve şarkı yayımladı ve hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok festivalde performans sergiledi.

Suzan Kardeş ne göçmeni?

Suzan Kardeş’in ailesi Kosova Türkleri'ndendir.

Suzan Kardeş kaç yaşında?

On binlerce insan Suzan Kardeş kaç yaşında sorusunun cevabını merak ediyor. 1960 yılında dünyaya gelen Suzan Kardeş, 63 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.