TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Matrix 5 geliyor! Keanu Reeves Matrix 5'te oynayacak mı?

2021 yılında yayınlanan "The Matrix Resurrections" adlı dördüncü Matrix filminden sonra serinin beşinci bir filmi çekileceği duyuruldu. Keanu Reeves Matrix 5'te oynayacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 09:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Matrix 5 geliyor! Keanu Reeves Matrix 5'te oynayacak mı?

Warner Bros., beşinci Matrix filmi için projeyi onayladı! Bu filmde yönetmen koltuğunda The Martians filminin yönetmeni Drew Goddard bulunacak. İlginç bir şekilde, bu sefer Wachowski kardeşlerden biri yönetmen olarak yer almayacak. Dördüncü Matrix filmine imza atan Lana Wachowski ise yapımcı olarak projede yer alacak.Peki, Keanu Reeves Matrix 5'te oynayacak mı? merak konusu oldu.

Keanu Reeves Matrix 5'te oynayacak mı?

Beşinci filmde Neo ve Trinity karakterlerine hayat veren Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un yer alıp almayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Ancak, dördüncü filme dahil olan yeni isimler arasında Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris ve Priyanka Chopra Jonas bulunuyor.

Filmin konusu hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte, stüdyonun serinin başarısını borçlu olduğu temel unsurlardan uzaklaşmak istemediği biliniyor.

Matrix'in hikayesi, insanlık ile yapay zeka arasındaki kıyasıya mücadeleyi ve insanın gerçeklikle ilişkisini temel alır.

1 - İkinci Rönesans

Milenyum çağının ortalarında, insanlık yapay zekaya hayat verir ve günlük işlerini makinelerin omuzlarına yükler. Ancak, bu makineler insanların saygısını kazanamaz ve bir robotun direnişiyle başlayan süreç, insan-makine çatışmasına dönüşür. Bu çatışma, güneşi karartma kararıyla insanlığın makinelerle olan savaşını başlatır.

2 - Savaş

Kimyasal silahlarla dünya atmosferi sis perdesiyle kapanır ve insanların saldırısı başlar. Ancak, makineler insansız bir direnişe hazırlıklıdır ve insanlığı yok etmek için dev ordularla karşılık verir.

3 - Yeni Dünya Düzeni

Savaş sonrası, makineler insan bedenini enerji kaynağı olarak kullanır ve Matrix adı verilen bir simülasyonla insanları kontrol altına alır. Bu simülasyon, insanların gerçek dünyadan habersiz yaşadığı bir illüzyondur.

4 - Matrix

Matrix programının Mimar adı verilen tasarımcısı, insanlar için mükemmel bir dünya yaratır ancak bazıları bu gerçekliği sorgular. Kahin karakteri, insan psikolojisini anlamak için programa dahil edilir ve Seçilmiş Kişi senaryosu oluşturulur.

5 - The One

Seçilmiş Kişi döngüsü, insanların Zion adını verdikleri yeraltı şehrini kurmasına yol açar. Bu kişi, Matrix'ten çıkarak insanlığın direnişini yönlendirir.

6 - Döngünün Sonu

Kahin'in müdahalesiyle, son döngüde Seçilmiş Kişi'ye yüklenen güç, Smith adlı bir ajana da aktarılır. Smith'in virüsü Matrix'i ele geçirir ve Neo'nun müdahalesiyle barış sağlanır.

7 - Barış

Neo, Matrix'e geri dönerek Smith ile yüzleşir ve onu yok ederek insanlık ile makineler arasında barışı sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.