TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılcık Şerbeti’nin Apo’su değişti: Settar Tanrıöğen'in yerine kim geliyor?

Kızılcık Şerbeti dizisinin Apo karakteri Settar Tanrıöğen, geçirdiği sağlık sorunları nedeniyle diziye veda etti. Oyuncu Tanrıöğen’in yerine diziye katılan yeni isim kim? İşte dizinin yeni Apo’su…

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 15:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kızılcık Şerbeti’nin Apo’su değişti: Settar Tanrıöğen'in yerine kim geliyor?

NOW’ın en popüler dizilerinden Kızılcık Şerbeti’nin sevilen karakteri Abdullah Bey, namıdiğer Apo’yu canlandıran başarılı oyuncu Settar Tanrıöğen geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Doktorları tarafından yapılan açıklamaya göre sağlık durumunun iyi gittiği ifade edilmişti. Güncel bölümlerde dizinin senaryosunda değişikliğe gidilerek Apo’nun kovid geçirdiği ve karantinaya alındığı için ekranlarda kendisine yer verilmediği görülmüştü.

APO KARAKTERİ DEĞİŞTİ 

Kızılcık Şerbeti’nin yapımcıları konuya ilişkin açıklamada bulundu. Yapım ekibinin yaptığı açıklamaya göre, oyuncu Settar Tanrıöğen’in tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilirken dizide yer alan Abdullah Ünal karakterini canlandıracak oyuncunun değiştiği ifade edildi. Yapım ekibi yaptığı açıklamada, Abdullah karakterini Settar Tanrıöğen yerine Ahmet Mümtaz Taylan'ın canlandıracağını açıkladı.

ahmet mümtaz taylan

AHMET MÜMTAZ TAYLAN KİMDİR?

Ahmet Mümtaz Taylan, 12 Eylül 1965'te Ankara'da doğmuş Türk oyuncu ve yönetmendir. Uzun yıllar boyunca Devlet Tiyatrosu'nda hem oyuncu hem de idareci olarak görev yapmıştır. Sinema dünyasında hem oyuncu olarak hem de yönetmen olarak yer aldığı yapımlar birçok ödüle layık görülmüştür. Taylan'ın Türkiye'deki televizyon izleyicileri tarafından en çok tanındığı rolü ise "İskender" karakterini canlandırdığı Leyla ile Mecnun dizisindeki performansıyla olmuştur.
Ahmet Mümtaz Taylan üç kez evlenmiştir. İlk evliliğini Müge Kızılbağlı ile yapmıştır ve bu evlilikten Ayşe Dilan adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Daha sonra 2007 yılında oyuncu Ayçin İnci ile evlenmiş ancak 2012 yılında boşanmıştır.
Ahmet Mümtaz Taylan, Türk oyuncu ve yönetmendir. 1989'dan itibaren 18 yıl boyunca Devlet Tiyatroları'nda oyunculuk, yönetmenlik, sanat yönetmenliği ve genel müdür danışmanlığı gibi çeşitli görevler üstlendi. Kariyerine Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda başlayan Taylan, daha sonra Almanya'da Roberto Ciulli ve Türkiye'de Yücel Erten ile birçok projede çalıştı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda da görev yaptı ve Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği'nin kurucu üyelerinden biri oldu, ilk genel başkanlık görevini üstlendi. 2006 yılında Devlet Tiyatroları'ndan istifa etti ve tiyatroda yönetmenlik yapmaya odaklandı.
Taylan, tiyatro kariyerinde yönetmen olarak kendini daha iyi ifade edebileceğini düşündü ve 2000 yılından itibaren sadece yönetmenlik yaptı. Eskişehir Belediye Tiyatrosu'nda sahnelenen Bilgesu Erenus'un "Misafir" oyunuyla 2002'de İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. Televizyon ve sinema alanında da aktif olan Taylan, çeşitli yapımlarda rol aldı. Kurşun Yarası, Çapkın, Ezo Gelin gibi dizilerde ve Leyla ile Mecnun'da canlandırdığı "İskender" karakteriyle tanındı. Leyla ile Mecnun dizisinin ardından Ben de Özledim adlı absürt komedi dizisinde de rol aldı.
Sinema dünyasında da önemli bir yere sahip olan Taylan, çeşitli filmlerde rol alarak ödüller kazandı. İnşaat (2004), Made in Europe (2007), Saklı Hayatlar (2011), Bir Zamanlar Anadolu'da (2011), Kelebeğin Rüyası (2013) ve Gelincik (2020) gibi yapımlarda performansıyla dikkat çekti. Ayrıca Hürriyet gazetesinde haftalık yazılar yazdı ve 2012-2014 yılları arasında görev yaptığı bir heyette yer alarak Gezi Parkı olayları sırasında önemli bir rol oynadı.
Son olarak, 2022 yılından itibaren NTV kanalında yayınlanan Empati adlı programı sundu ve ünlü kişileri ağırlayarak gerçek yaşam öykülerini paylaştı. Deneyimlerini Irmak Zileli'nin "Ara Toplam - Yolumu Ararken Öğrendiklerim" adlı kitapta da aktardı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.