TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayaalp: Oynayabileceğim en iyi tarihi işte oynadım

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Batius’u Kerem Poyraz Kayaalp gazetemize tarihi bir dizide oynamanın nasıl bir duygu olduğunu anlattı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 14:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kayaalp: Oynayabileceğim en iyi tarihi işte oynadım

FATMA GÜL DEMİR

Alparslan Büyük Selçuklu’da Batius karakterini canlandıran Kerem Poyraz Kayaalp kimdir? Trt1’de yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Batius karakterinde rol alan Kerem Poyraz Kayaalp soruları ile internette sıklıkla merak edilmektedir. Kerem Poyraz Kayaalp, ilksesgazetesi.com’a özel konuştu.

1.     Öncelikle sizi tanıyalım? Kimdir Kerem Poyraz Kayaalp? Nerelidir? Hayatta neler yapmaktan hoşlanır?

Merhaba, ben Kerem Poyraz Kayaalp. İzmirliyim. 1982 İzmir doğumluyum. İlk olarak Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni kazandım. Ziraat Mühendisliği’ni dördüncü sınıfta bırakıp İstanbul'da konservatuvar sınavlarına girdim. Sonra Müjdat Gezen Konservatuvarı’nı kazandım 2003 yılında. İstanbul’da hayatımı devam ettirmeye başladım. 2004 yılından beri de profesyonel olarak tiyatro yapıyorum. Dizilerde ve sinema filmlerinde oynuyorum.

Ben eğer konservatuvarı kazanamasaydım spor akademisinde şansımı deneyecektim büyük ihtimalle. Spor benim hayatımın vazgeçilmez bir parçası. 38 yaşından sonra tenis oynamaya başladım. Ama onun öncesinde üniversite takımında basketbol, voleybol oynadım. Ortaokul ve lise takımında futbol oynadım. Sporla oldukça haşır neşir bir insanım. Onun dışında da playstation benim en önemli zevklerimden bir tanesidir galiba. Hayatımda en çok yer kaplayan hobiler: Spor ve Playstation. Bir de gezmeyi çok seviyorum ben. Özellikle eşimle çok fazla geziyoruz. Gezmek bizim için vazgeçilmez bir şey. Aslında sadece gezebilmek için çalışıyoruz gibi bir şey diye söyleyebilirim. Eşimle dünyayı gezmeyi çok seviyoruz.

2.     Neden oyunculuk? Özel bir hikâyesi var mı?

Benim Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema Televizyonu'nda okuyan arkadaşlarım vardı ben Ziraat Fakültesi'nde okurken. Ben onlarla çok vakit geçiriyordum. Yavaş yavaş onların kısa filmlerinde, okul için çektikleri ödev filmlerinde oynamaya başladım. Hatta bir tanesinin bitirme filminde oynamıştım bir arkadaşımın. Kendisinin hocası beni sormuş arkadaşıma. “Bu çocuk oyuncu mu?” diye. Arkadaşım da “oyuncu değil” demiş. “O zaman denesin şansını bence” gibi bir yorum yapmış. Ama zaten o zamana kadar oyunculuk aklımda vardı ama bunlar da beni tabii cesaretlendiren şeyler oldu ama bu önemli bir hikayedir benim hayatımda. Yani oyunculuktan başka bir meslek yapabileceğimi gerçekten zannetmiyorum. Çünkü sahnede kendimi iyi hissediyorum. Tiyatro, tabii ki oyunculuktan kastımız tiyatrodan bahsediyoruz. Sinema ve diziler de işin içinde. Ama asıl ben tiyatro oyuncusuyum. Oyunculuktan başka bir işi yapamazdım sanırım. O yüzden doğru mesleği seçtiğime inanıyorum.

3.     Birçok farklı projede yer aldınız ve birçok farklı karakteri canlandırdınız. Son olarak canlandırdığınız tarihi karakterden bahseder misiniz? Alparslan Büyük Selçuklu’da yer almak sizin için nasıl bir duygu?

En son Alparslan Büyük Selçuklu'da Batius (Bizans Yüzbaşısı) karakterini canlandırdım ben. Ben ilk defa bir tarihi dizide oynadım. Bir dönem işinde oynadım ve herhalde oynayabileceğim en iyi tarihi işte oynadım şu an Türkiye'de çekilen. Gerek kast gerek çekim kalitesi anlamında gerçekten çok başarılı bir işti. Ben hiç bu kadar keyif alacağımı tahmin etmiyordum. Çok zor dönem işinde oynamak. Çünkü atlarla, kılıçlarla, ağır ağır kıyafetlerle oynamak zorundasınız ama orada yarattıkları dünyaya inanıyorsunuz bu saatten sonra ve yaptığınız işten çok büyük keyif alıyorsunuz. O yüzden çok mutluydum. Yani orada oynarken ama başka bir işte oynamak için de Alparslan Büyük Selçuklu'dan affımı rica ettim. Onlar da sağ olsunlar beni kırmadılar Alparslan'la yollarımızı ayırdık.

4.     Bundan sonra yer alacağınız planlı yeni bir proje var mı?

Şu anda mevcut bir proje var. İsmini söyleyemeyeceğim bir projeyi biz hali hazırda çekmeye başladık. Yaklaşık iki haftadır çekiyoruz o da eylül, ekim gibi dijital bir platformda olacak. Bambaşka bir iş. Sadece komedi olduğunu söyleyebilirim. Ama Alparslan Büyük Selçuklu'da izledikleri Batius’la, bambaşka bir şey izleyecekler umarım herkes beğenir. Umarım çok da güzel bir şey olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.