TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iris Apfel kimdir? Moda ikonu Iris Apfel öldü mü?

Büyük siyah çerçeveli gözlükleriyle dikkat çeken Iris Apfel, alışılmışın dışında ve sıra dışı bir stil anlayışına sahipti. Peki, Iris Apfel kimdir? Moda ikonu Iris Apfel öldü mü?

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 10:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Iris Apfel kimdir? Moda ikonu Iris Apfel öldü mü?

Kendi benzersiz ve renkli stilini yaratmış olan moda ikonu Iris Apfel, Florida'daki evinde yaşamını yitirdi. İç mimarlık kariyerinden moda dünyasına geçiş yapan Apfel, 1950'lerde moda sektörüne adım atarak maksimalist tarzıyla moda tarihinde unutulmaz bir isim haline geldi. Peki, Büyük siyah çerçeveli gözlükleriyle bilinen Iris Apfel kimdir? İşte detaylar…

Iris Apfel kimdir

IRİS APFEL KİMDİR?

1921 yılında New York'ta doğan Amerikalı iş insanı, iç tasarımcı ve moda ikonu Iris Apfel, çocukluğunu cam ve ayna işiyle uğraşan bir baba ve butik işleten bir anne ile geçirdi. New York Üniversitesi'nde Sanat Tarihi eğitimi alarak moda dünyasına ilgi duymaya başlayan Apfel, öğrencilik yıllarında çeşitli moda dergilerinde çalıştı.

1948 yılında Carl Apfel ile evlenen ve 67 yıl süren bir birlikteliği olan Iris Apfel, 1950 yılında eşiyle birlikte Old World Weavers adlı tekstil firmasını kurdu. Emekli olana kadar bu firmada çalışan Apfel, 17., 18. ve 19. yüzyıl kumaşlarının yeniden üretimi konusunda uzmanlaştı. Beyaz Saray'da dokuz farklı başkan döneminde dekorasyon işlerini üstlenen Apfel, batılı tarzdan uzak ve zanaatkarlar tarafından işlenmiş giysileri satın almak amacıyla eşiyle birlikte dünyayı dolaştı.

2005 yılında The Metropolitan Museum of Art bünyesinde yer alan Kostüm Enstitüsü, Apfel'in kıyafet ve aksesuarlarından oluşan "Rara Avis" adlı sergiyi düzenledi. Bu sergi, Apfel'i moda dünyasında tanınan bir isim haline getirdi. Şöhretinin artmasının ardından Rara Avis adında kendi aksesuar markasını yaratan ve modanın ikonik isimlerinden biri haline gelen Iris Apfel, tasarım ve stil konusundaki özgün yaklaşımıyla tanınıyor.

Iris Apfel kimdir

IRİS APFEL ÖLDÜ MÜ?

Moda ikonu olarak tanınan Iris Apfel, 2 Mart 2024 tarihinde evinde hayatını kaybetti. Modacı Apfel 102 yaşındaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.