TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç yaşta yaşamını yitiren motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu kimdir?

Türk motosiklet sporcusu olarak adını duyuran Bahattin Sofuoğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 12:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Genç yaşta yaşamını yitiren motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu kimdir?

Türk motosiklet yarışlarının bir döneme damgasını vuran ismi Bahattin Sofuoğlu kimdir? Motosiklet yarışlarında gösterdiği performanslar ile adından söz ettiren ve hayatına ilişkin detaylarla birçok insanın merak ettiği bir isim haline Bahattin Sofuoğlu ile ilgili bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Bahattin Sofuoğlu kimdir?

Bahattin Sofuoğlu, 1978 yılında Adapazarı'nda dünyaya gelmiş olan Türk motosiklet yarışçısıdır.

Bahattin Sofuoğlu Kenan Sofuoğlu’nun neyi?

Bahattin Sofuoğlu, ünlü motosiklet yarışçıları Sinan ve Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyidir.

Bahattin Sofuoğlu motosiklet kariyerine nasıl başladı?

Motosiklet tutkusuyla genç yaşlarda tanışan Bahattin Sofuoğlu, bir motosiklet dükkanı sahibinin çocuğu olarak, 1997 yılında 19 yaşında motosiklet drag yarışlarına katılmaya başladı. Kendisi gibi başarılı motosiklet yarışçıları olan kardeşleri Sinan ve Kenan Sofuoğlu ile birlikte motorsporları dünyasına adım attı. Ancak, hayatı trajik bir olayla gölgelendi. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde Adapazarı'nda bulunan evleri yıkılan Sofuoğlu ailesi, göçük altında kaldı ve yaşam mücadelesi verdi. Bahattin Sofuoğlu bu felaketten kardeşleriyle birlikte sağ çıkmayı başarsı, ancak aileleri evlerinde yaşamını yitirdi. Kendi yeteneğiyle Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'nda 1999, 2000 ve 2001 yıllarında Superstok 600cc A sınıfı şampiyonluğu elde eden Bahattin Sofuoğlu, 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda da başarılı bir performans sergileyerek üçüncü oldu. Ancak, maddi zorluklar ve sponsor bulma konusundaki sıkıntılar nedeniyle kardeşi Kenan'ın Avrupa'daki yarışlara katılmasına destek olmak adına kendi yarış kariyerine son verme kararı aldı.

Bahattin Sofuoğlu neden öldü?

Bahattin Sofuoğlu yarış kariyerinin henüz zirvesindeyken yaşanan bir kaza sonucu, 25 Ekim 2002 tarihinde henüz 24 yaşındayken hayatını kaybetti. Kendi dükkanlarının önündeki caddede bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kardeşi Kenan Sofuoğlu, uluslararası yarışlarda abisinin anısını yaşatmak için kaskında Bahattin Sofuoğlu'nun ismini taşımaya devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.