TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıların son oyunu: Şimdi de o oyuncunun adını kullanıyorlar!

Gün geçtikçe artan telefon ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılık vakaları endişe verici boyutlara ulaşıyor. Türkiye’nin en ünlü oyuncularından birinin adını kullanarak para talep ediyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 15:36
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Dolandırıcıların son oyunu: Şimdi de o oyuncunun adını kullanıyorlar!

Dolandırıcılıkta yeni yöntemler bitmek bilmiyor. Kendini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşlardan para isteyenlere bir yenisi daha eklendi. Ajanslar, ünlü oyuncuların adını kullanarak para talep ediyorlar.

Oyun Atölyesi, sosyal medya üzerinden dolandırıcılara karşı bir uyarı yayınladı. Mesajda, Haluk Bilginer'in rol aldığı dizilerde ve filmlerde olduğunu iddia eden ve oyuncu adaylarından rol hazırlığı için para talep eden ajanslara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Ajansların projeleri için para talep etmesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Haluk Bilginer’de kendi sosyal medya hesabından aynı paylaşımda bulundu.

Oyun Atölyesi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

Kendi dizi veya film projelerinde Haluk Bilginer'in yer aldığını söyleyerek, oyuncu adaylarından role hazırlık eğitimleri için para talep eden ajanslara itibar etmeyiniz.

HALUK BİLGİNER AÇIKLAMASI

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

1954 yılında İzmir'in Seferihisar ilçesinde doğan Haluk Bilginer, tiyatro ve sinema dünyasına damga vuran bir isimdir. Babası sigortacı Tahsin Bey ve annesi ev hanımı Bedriye Hanım'ın üç çocuğundan ortanca olan Bilginer'in çocukluğu İzmir'de geçti. Lise eğitimini tamamladıktan sonra tiyatroya olan ilgisi arttı ve İzmir Özel Türk Kolejinde okurken okulun tiyatro koluna katıldı. Bu dönemde Demokrat İzmir gazetesinin düzenlediği liseler arası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalışmaya başladı.

HALUK BİLGİNER KİMDİR

Daha sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi aldı ve ardından İngiltere'ye giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) ileri tiyatro eğitimi aldı. İngiltere'de çeşitli tiyatrolarda rol aldı ve birçok oyun ve müzikale katıldı. 1987'de Türkiye'ye dönerek Gecenin Öteki Yüzü adlı filmde rol aldı ve hayatını İstanbul-Londra arasında sürdürdü.

1990 yılında Ahmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu'nu kurdu ve birçok önemli oyunda başrollerde yer aldı. Evliliği süresince Hollywood ve Türk sinemasında önemli projelerde yer aldı. Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filmindeki performansı ve "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Usta Beni Öldürsene" ve "Masumiyet" gibi filmlerdeki rolleriyle övgü aldı.

Bilginer, çeşitli ödüllere layık görüldü ve başarılı kariyeri boyunca birçok önemli rolde yer aldı. 1997, 2005 ve 2006 Afife Tiyatro Ödülleri'nde ödüller kazandı ve Neredesin Firuze ve Kış Uykusu gibi yapımlardaki performansıyla da çeşitli ödüller aldı. Şahsiyet dizisindeki rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.