TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan Polat’ın tahliyesi istendi: Dilan Polat serbest kalacak mı?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanıyor. Son olarak cezaevinde sinir krizi geçirerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Bu olaya ilişkin olarak avukatının, Polat'ın tahliyesini talep ettiği belirtildi. Bu talep üzerine, Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararı verildi. Savcılık ise duruma ilişkin olarak Polat'ın cezaevinde tutuklu olarak bulunmasının sağlık durumu açısından tehlike oluşturup oluşturmadığı konusunda bir rapor alınmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 10:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dilan Polat’ın tahliyesi istendi: Dilan Polat serbest kalacak mı?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, kara para aklama suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu olarak yargılanıyor. Son olarak, Polat’ın cezaevinde sinir krizi geçirip kendisine zarar verdiği bildirildi.

Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Polat'ın avukatının, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının uygun olmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulunduğu iddia edildi. Avukatın, soruşturmanın yürütüldüğü savcılığa dilekçe verdiği belirtildi.

DİLAN POLAT ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ

Başsavcılık, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na bir yazı göndererek, Dilan Polat'ın en yakın adli tıp kurumu birimine sevk edilmesine karar verdi.

Ayrıca savcılığın, Polat'ın tutuklu olarak cezaevi koşullarında bulunmasının sağlık durumu açısından risk oluşturup oluşturmadığına dair tıbbi bir rapor alınmasını istediği öğrenildi.

dilan polat

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere 12 şüpheli 5 Kasım'da tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti.

Cezaevinde 6 aydır bulunan Dilan Polat hakkında Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması ve komşularıyla yaşadıkları kavga gibi birçok soruşturma başlatılmıştı.

19 Nisan tarihinde, Polat ailesine yönelik açılan ilk soruşturma olan kara para aklama soruşturması kapsamında vergi usul kanununa muhalefet suçundan tahliye kararı verilmiş, ancak diğer üç suçtan tutukluluklarının devamına karar verilmişti. Küçükçekmece Adliyesi'nde devam eden Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanmasıyla ilgili davada da tutukluluklarının devamına karar verilmişti.

Dilan Polat, Marmara Cezaevi’nde bulunduğu süre içinde "Neden tahliye kararı uygulanmıyor?" şeklindeki bir soruşturmayla sinir krizi geçirip kendine zarar vermişti.

Vücudunda kesikler ve morluklar oluşan Dilan Polat'ın tedavisi cezaevinde yapılmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.