TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı yönetmen ve yapımcı Abdullah Oğuz kimdir?

Çok sayıda insanın merakla vizyona girmesini beklediği Zaferin Rengi filminin afişinin yayınlanmasıyla Abdullah Oğuz’un adı gündem oldu. Abdullah Oğuz kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 10:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başarılı yönetmen ve yapımcı Abdullah Oğuz kimdir?

Yönetmen, senarist ve yapımcı olarak hem televizyona hem de Türk sinemasına birçok dizi ve film kazandıran Abdullah Oğuz kimdir? Sinema alanındaki faaliyetleri ile adından söz ettiren Abdullah Oğuz, şimdilerde 16 Şubat’ta vizyona girmeye hazırlanan Zaferin Rengi isimli film ile konuşuluyor. Abdullah Oğuz’un hayatına ilişkin detaylar neler, birlikte inceleyelim.

Abdullah Oğuz kimdir?

Abdullah Oğuz, 17 Haziran 1958 tarihinde İstanbul'da doğdu ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni tamamladıktan sonra Amerika'ya gitti. 1983 yılında New York'ta ANS International’ı kurarak prodüksiyon işine giriş yaptı. Özellikle posta ile alışveriş şirketleri için geliştirdiği video kataloğu, dergi aracılığıyla yapılan satışlarda yüzde 65 daha fazla başarı elde etmesiyle dikkat çekti ve Wall Street Journal'da kapak haberi oldu.

Abdullah Oğuz iş hayatına nasıl başladı?

1987 yılında reklam filmleri çekmeye başlayan Abdullah Oğuz, kendi kreatif ekibini yaratarak ANS International Türkiye’yi 1992 yılında kurdu. Ayrıca film distribütörlüğü yaparak, dünyanın en büyük format ve distribüsyon firmalarından Frementle International ile iş birliği yapılmasını sağlayan Abdullah Oğuz, Türkiye'ye 17 farklı yarışma programını uyarladı. 1993 yılında Amerika'da All My Children, General Hospital, Loving gibi soap operaların yapımcısıyla iş birliği yapan Abdullah Oğuz, Türkiye’de günlük pembe dizilerin yapılmasını sağladı. Aynı dönemde çektiği Arnavut Kaldırımı şarkısına ait klip, Türkiye'deki klip endüstrisinin başlangıcını simgelerken, uluslararası ödüllerle de ödüllendirildi. Abdullah Oğuz, yapımcı kimliğiyle Evdeki Yabancı adlı sit-com'u ekrana taşıdı ve Wheel of Fortune isimli yarışma ve eğlence programını Türkiye'ye Çarkıfelek adıyla uyarladı. Reklam, klip, dizi ve televizyon programları yapımcılığı ve yönetmenliğinin yanı sıra, O Şimdi Asker, Mustafa Hakkında Her Şey, Bir Tutam Baharat gibi filmlere yapımcı olarak imza atan Abdullah Oğuz, aynı zamanda Asmalı Konak: Hayat ve O Şimdi Mahkum filmlerine yapımcı ve yönetmen olarak katkı sağladı. Zülfü Livaneli'nin ünlü Mutluluk romanından uyarlanan filmde yönetmenlik ve yapımcılık yapan Abdullah Oğuz, bu eserle Türkiye'nin hem geleneksel hem de modern yüzünü bir araya getiren bir yolculuğu izleyicilere sunarak büyük bir başarı elde etti.

Abdullah Oğuz evli mi?

Abdullah Oğuz, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.