TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış Telli’nin hayatı film oldu! Peki Survivor Barış Telli kimdir?

Ampute Futbol Milli Takımı'nın yıldızı Barış Telli'nin hayatı araştırılan konular arasında yer alıyor. Barış Telli kaç yaşında ve nereli olduğu hakkında detaylar merak konusu oldu. Peki, Barış Telli kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 12:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Barış Telli’nin hayatı film oldu! Peki Survivor Barış Telli kimdir?

Barış Telli, kariyeri ve hayatı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Survivor 2023 kadrosuna dahil olan Barış Telli, adını Ampute Futbol Takımı maçları ile duyurdu. Türkiye'de ve dünyada "Ampute Messi" olarak tanınan milli sporcu Barış Telli'nin hayatının anlatıldığı "Hayatla Barış" filmi 23 Şubat 2024'te vizyona girecek. Peki, Barış Telli kaç yaşında? Barış Telli kimdir? İşte, kendi resmi sitesinden o detaylar...

hayatı film oldu!

Barış Telli, 1989 yılında Kırıkkale'de doğmuş ve hayatı, azimle mücadele ettiği engellerle şekillenmiştir. 1993 yılında geçirdiği trafik kazasında sağ bacağını kaybetmesine rağmen, pozitif karakteri ve ailesinin büyük desteğiyle spor kariyerine odaklanmıştır.

İlk adımlarını İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu'nun cimnastik takımında atmış olan Barış Telli, 2009 yılında tanıştığı spor adamı Hadi Neşet Türkmen'in destekleriyle 2012'de özel koşu protezine kavuşmuştur. Sadece bir yıl içerisinde, 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100m koşu, yüksek atlama ve uzun atlama dallarında üç altın madalya kazanarak ülkesini milli atlet olarak temsil etmeye başlamıştır.

2014 yılında, sanatçı Hülya Avşar'ın destekleriyle aldığı yeni proteziyle yüksek atlama dalında Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanmış ve aynı zamanda Türkiye rekorunu kırmıştır. Barış Telli'nin yetenekleri sadece atletizmle sınırlı kalmamış, aynı yıl Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü kazanarak futbol sahalarında da büyük başarı elde etmiştir.

2015 yılı itibariyle Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olmuş ve 2015'te 32 golle, Ampute Futbol Süper Ligi'nde bir kez daha gol kralı olma başarısını göstermiştir. 2016'da tekerlekli sandalye tenisi'ne başlayarak çiftlerde Türkiye Şampiyonu olmuş ve spor kariyerine yeni bir yön kazandırmıştır.

Barış Telli'nin zaferleri 2017'de Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile Avrupa şampiyonluğunu kazanmasıyla devam etmiş ve bu maçın ardından verdiği klasikleşmiş pozu ile yılın fotoğrafı ödülünü kazanmıştır. 2018'de Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adayı olarak spor elçisi seçilmiş, 2019'da UEFA tarafından Equal Game Tanıtım Elçisi, 2020'de ise Össur Marka Elçisi olarak seçilmiştir. Barış Telli, sadece spor kariyeriyle değil, aynı zamanda sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak toplumda farkındalık yaratmış ve sayısız başarıya imza atmış bir sporcu ve rol modeldir.

BARIŞ TELLİ KAÇ YAŞINDA?

Barış Telli 34 yaşındadır. Doğum tarihi 24 Eylül 1989, burcu ise terazi’dir.

BARIŞ TELLİ BOYU, KİLOSU KAÇTIR?

Barış Telli 1.77 boyunda ve 66 kilodur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.