TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahar dizisinin yıldız oyuncusu Demet Evgar kimdir?

Show TV’nin büyük ses getiren dizisi Bahar’ın başrol oyuncusu Demet Evgar kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 10:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bahar dizisinin yıldız oyuncusu Demet Evgar kimdir?

Türk televizyon ve sinemasının gözde oyuncularından biri olan ve hayat verdiği hemen her karakterle büyük beğeni kazanmayı başaran ünlü oyuncu Demet Evgar kimdir? Kariyeri boyunca gösterdiği üstün performanslar ile birçok ödülün sahibi olan Demet Evgar, yeteneği ile binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Demet Evgar kimdir? Birlikte inceleyelim.

Demet Evgar kimdir?

Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. Arnavut kökenli olan ünlü isim, oyunculuğa 17 yaşında Manisa'da amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda başladı. İlk kez burada, Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç isimli oyunu ile sahneye çıktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kuran Demet Evgar, bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı. Kenter Tiyatrosu'nda Aşk Çemberi adlı oyunda ve Tiyatro Kılçık'ta Takanlar ve Takılanlar ile Ayşegül Hindistan’da isimli oyunlarda rol aldı. 2009 yılında Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı ve bu rolüyle 2010’da düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

Demet Evgar nasıl ünlü oldu?

Televizyon ve sinema alanında da önemli çalışmalara imza atan Demet Evgar; Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım ve Emret Komutanım adlı televizyon dizilerinde izleyici karşısına çıktı. Televizyon dizilerinin yanı sıra beyaz perdede de boy gösteren Evgar, Banyo ve Beyza’nın Kadınları isimli sinema filmlerinde rol aldı. Ayrıca 2007'de Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen Rock Müzikalleri'nde de kendine yer buldu. 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde Havar isimli karakteri canlandırdı. 2010 yılında Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaştı ve hemen ardından Vay Arkadaş filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte oynadı. Televizyonda da çok sayıda başarılı çalışmalary imza atan Demet Evgar, Turkmax'te yayınlanan ve ardından Star TV'ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın adlı televizyon dizisinde hayat verdiği Zeynep Yıldırım karakteri ile hafızalara kazındı. 2015 yılında Türk sinemasının 100. yılını kutlamak amacıyla Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı ve TÜRSAK Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Türk Sinemasının 100. Yılında En İyi İlk On'ları" projesi kapsamında, Türk sinema tarihinde en iyi 10 kadın komedi oyuncusundan biri olarak seçildi. 2017 yılında Engin Günaydın ile başrollerini paylaştığı Aile Arasında filmi, 1989 yılından sonra en çok izlenen 10 sinema filmi arasına girdi. 2018 yapımı televizyon dizisi Avlu ile dikkatleri üzerine çeken Demet Evgar, bu dizide sergilediği performans ile çok konuşuldu. Başarılı oyuncu şimdilerde Bahar dizisinde başrolde yer alıyor.

Demet Evgar kaç yaşında?

1980 yılında dünyaya gelen Demet Evgar, 43 yaşındadır.

Demet Evgar çocuğu kimden?

Levent Babadaş ile olan 6 yıllık birlikteliğini 2022 yılında evlilik ile taçlandıran Demet Evgar, aynı yılın ağustos ayında kızı Mavi’yi kucağına aldı.

Demet Evgar Instagram hesabının adı nedir?

Demet Evgar Instagram hesabını “temedragve” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.