TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahbap’ın kurucusu ünlü müzisyen Haluk Levent kimdir?

Haluk Levent kimdir? Haluk Levent’in hayatı. Haluk Levent Ahbap’ı ne zaman kurdu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 12:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ahbap’ın kurucusu ünlü müzisyen Haluk Levent kimdir?

Haluk Levnt Ahbap isimli dernek ile de son yıllarda milyonlarca kişinin takip ettiği bir isim haline gelen Haluk Levent kimdir? 1992 yılından bu yana müzikal kariyerini sürdüren ve Anadolu rock, Türk Halk müzizği, hard rock türlerinde şarkılar yapan Haluk Levent'in en güzel şarkıları, 7’den 80’e pek çok insanın dinleme listesinde kendine yer bulmayı başarıyor. Haluk Levent’in hayatına ilişkin temel bilgileri, haberimizin devamında birlikte inceleyelim.

Haluk Levent kimdir?

26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir isimli ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi’nde doğan Haluk Levent, dokuz çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Üniversite dönemine kadar olan eğitim hayatını Adana’da geçiren Haluk Levent, üniversite eğitim almak için Trabzon’a gitti. Burada Karadeniz Teknik Üniversitesi (KATÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’ne başladı. Daha sonra sırasıyla; Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik ve Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümlerinde kısa süreli öğrencilik yaşadı. Eğitim hayatında istikrara yakalayamayan Haluk Levent, özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle okul hayatını sürdüremedi. Bu süreçte ticaret ile ilgilenmeye başladı. Ancak ticari hayatta da umduğunu bulamadı. İş hayatında yaşadığı hüsran sonrasında Adana’dan ayrılan Haluk Levent, yola çıkmaya karar verdi. Şehir şehir dolaşarak şarkılar söyleyen Haluk Levent’in 1993 yılında çıkardığı ilk albümü Yollarda, ismini bu dönemden almaktadır. Yollarda geçirdiği sürecin sonunda İstanbul’a gelen ve barlarda şarkılar söylemeye başlayan Haluk Levent, ilk albümü ile büyük bir çıkış yakaladı. Müzikal anlamda başarılı bir başlangıç yapan Haluk Levent, 1997 yılında, 10 sene önce 3 milyon liralık karşılıksız çek nedeniyle tutuklanarak cezaevine girdi. Cezaevine girmeden önce hazırladığı Mektup isimli albümünü, bu dönemde piyasaya sürdü ve ilk kitabı olan Kedi Köprüsü’nü yazdı. Cezaevinden çıktıktan sonra askere giden Haluk Levent, döndükten sonra albüm ve şarkı çalışmalarını hızlandırdı.

Haluk Levent'in eski eşi kim?

Haluk Levent, 2004 yılında Neslin Yonarlar ile dünya evine girdi. Çift 2017 yılında boşandı.

Haluk Levent Ahbap’ı ne zaman kurdu?

İlk olarak 2017 yılında “Platform” ismi ile çalışmalara başlayan Haluk Levent, bir süre sonra dernekleşti ve “Ahbap” adı altında faaliyetlerini yürütmeye başladı. Ahbap’ın internet sitesinden derneğin amacı şu cümlelerle ifade ediliyor: “Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.