TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lider Türk Telekom, Kaf-Kaf'ı evinde yendi 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda lider Türk Telekom'u ağırladı. Zirve yarışında kritik maça çıkan Kaf-Kaf, evinde Ankara ekibine 77-85'lik skorla kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Lider Türk Telekom, Kaf-Kaf'ı evinde yendi 

HÜSEYİN DEMİR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. haftasında Pınar Karşıyaka ile Türk Telekom, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda karşılaştı. Maç sonucu: Pınar Karşıyaka 77-Türk Telekom 85.

Telekom maça iyi başladı
Pınar Karşıyaka; Errick McCollum, Thomas Akyazılı, Angola, Brown ve Delgado beşiyle sahaya çıktı.Maçın ilk dakikalarında her iki takım basit top kayıpları yaparak hücumda skor üretemedi. Oyunun ilk sayısı misafir takımdan 7:23'de Rıdvan Öncel'den geldi. Karşıyaka'nın ilk sayısını sol forvetten Brown attı. Türk Telekom hücumda iç-dış dengesini iyi kurarak skoru 5-14 yaptı. Kaf-Kaf'ta Delgado oyuna girdiğinde hücumda ve savunmada takımına önemli katkı verdi. İlk periyot Jaylon Brown'un dip oyunundan attığı buzzer sonucunda 13-23 sona erdi.

Telekom  ilk yarıyı önde bitirdi 
İkinci çeyrekte hücumda skor üretmeye devam eden Türk Telekom Bouteille ve Jones'un sayılarıyla farkı çift haneye çekti (15-32). Kaf-Kaf, skor üretmekte zorlanırken Telekom topu iyi çevirerek farkı açmaya devam etti. Tony Taylor ve Sestina bitirişleriyle ikinci çeyrekte 10 sayıya ulaştı. İlk yarının bitimine 4 dakika kala koç Ufuk Sarıca ve ekibi hakemlerle tartışma yaşadı. Kaf-Kaf mola sonrası hızlı hücumdan Angola ile sayı buldu. Ankara ekibi ilk yarıyı  48-31 önde bitirdi. Türk Telekom ilk yarıyı 8/15 üçlükle bitirirken Pınar Karşıyaka 3/15 üç sayı isabetiyle oynadı. 

Tony Taylor alev aldı 
İkinci yarı Pınar Karşıyaka Delgado ve Ercrick McCollum'un sayılarıyla başladı. Kaf-Kaf farkı tek hanelere indirmeye çalışsa da Türk Telekom hücumda Grant ve Erkan Yılmaz ile boş dönmedi. Üçüncü çeyreğin bitimine 4:07 dk. kala Tony Taylor orta mesafe şutu ile koç UfuK Sarıca'ya molayı aldırdı. Üçüncü periyotta Tony Taylor hücumda takımının skor yükünü taşıdı. Misafir ekip üçüncü çeyrekte farkı açarak final periyoduna 52-71 önde girdi. 

Final periyoduna Kaf-Kaf tam saha 1-1-2-1 baskı ile başlarken Türk Telekom'da Tony Taylor alev almaya devam etti. KAf-Kaf, Angola ve Delgado ile farkı eritti. Misafir takımda dört oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Türk Telekom maçın son anlarında hata yapmadı ve Pınar Karşıyaka'yı deplasmanda 77-85'lik skorla yendi. 

Türk Telekom'da Tony Taylor 21 sayı, 4 asist, 1 ribaund ile maçın en değerli oyuncusu oldu. Erkan Yılmaz 14 sayı, 8 ribaund, 2 asistle galbiyette önemli rol oynadı.Pınar Karşıyaka'da Delgado 20 sayı, 8 ribaund ile oynarken Vıttorıo Brown 15 sayı, 4 ribaund ile mücadele etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.