TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte bol vitaminli şehriye çorbası tarifi…

Bol B vitamini içeren ve sağlıklı yaşamın kahramanı olan şehriye çorbası tarifi ve şehriye çorbasının içine ne katıldığı merak konusu oldu. Peki şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte terbiyeli şehriye çorbası ve tavuklu şehriye çorbası tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 14:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte bol vitaminli şehriye çorbası tarifi…

Özellikle kış mevsiminde içelim de içimiz ısınsın dediğimiz lezzetlerden birisi çorbadır. Hem soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan hem de hastalıklara karşı mucizevi şifa kaynağı olan çorbalar birbirinden güzel sofralara başlangıç olarak güzel bir anlam katar. Bu kapsamda sadece davet sofralarının kaçınılmaz yemeği olmakla birlikte şehriye çorbası tarifi birçok kez araştırılan lezzet türüdür. Biz de şehriye çorbasının nasıl yapıldığını ve terbiyeli şehriye çorbası ile tavuklu şehriye çorbasının tarifini sizler için derledik. İşte tadına doyamayacağınız şehriye çorbası tarifi…

ŞEHRİYE ÇORBASI MALZEMELERİ

Sıcak su (1 litre)

Tel şehriye (1 çay bardağı)

Tereyağı (2 yemek kaşığı)

Domates rendesi (1 su bardağı)

Karabiber, pul biber ve tuz

ŞEHRİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tereyağını çorba yapmak için kullanacağınız tencerede eritin ve eriyen tereyağının üstüne domates rendesini ilave edip kavurun. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu dökün ve kaynar suyun üzerine tel şehriyeleri ekleyip karıştırın. Son olarak tuzu ve diğer baharatları ekledikten sonra şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz içerisine lezzetlenmesi için tavuk suyu veya tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI MALZEMELERİ

Arpa şehriye ( 1 su bardağı)

Tereyağı (2 yemek kaşığı)

Sıcak su ( 7 bardak)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Terbiyesini hazırlamak için:

Yoğurt ( 5 yemek kaşığı)

Yumurta sarısı (1 adet)

Un (1 yemek kaşığı)

Üzeri için:

Terayağı, nane ve pul biber

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle uygun bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine şehriyeleri ilave edip birkaç dakika kavurun ve üzerine su ekleyin. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar çorbayı pişirin. Daha sonra bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım. Elde edilen karışımı çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyelim. Burada yoğurdun kesilmemesi önemli bir durum olduğu için yavaş yavaş ekleme yapılması gerekir. Son olarak tuzu da ilave ettikten sonra biraz kaynatın ve ocağı kapatın. Bir tava yardımı ile tereyağını ve baharatları kızdırıp çorbanın içine ekleyin. Afiyet olsun.

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI MALZEMELERİ

Soğan (1 adet)

Havuç (1 adet)

Sıvı yağ ( 2 yemek kaşığı)

Tavuk suyu ( 5 su bardağı)

Tel şehriye (Yarım bardak)

Tuz ( 2 çay kaşığı)

Karabiber

Tavuk suyu hazırlamak için:

Tavuk göğsü (2 adet)

Su (5 su bardağı)

Tuz (1 çay kaşığı)

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencereye tavuk göğsü, tuz ve su ekleyip haşlayın. Tavuklar haşlandıktan sonra didikleyin. Daha sonra bir başka tencereye sıvıyağ ekleyelim ve üzerine küp küp doğranılan soğan ile havucu soteleyin. Tavuk suyunu da ekleyip 10 dakika pişirin. Daha sonra şehriyeyi de içerisine ekleyip bir 10 dakika kadar daha pişirin. Son olarak didiklenilen tavuğu da ekledikten sonra tavuk suyundan azar azar ilave edin ve çorbayı kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.

TEL ŞEHRİYE ÇORBASINA SARIMSAK KONUR MU?

Tel şehriye çorbasının içine sarımsak katılıp katılmadığı vatandaş tarafından merak edilmektedir ve birçok insan şehriye çorbasının içine sarımsak konur mu? diye araştırmalar yapmaktadır. Bu hususta sarımsak veya soğan kişinin damak tadına göre çorbaya ilave edilir. Sarımsak çorbaya ekstra lezzet kattığı gibi sevmeyen kişiler tercih etmeyebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.