TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oruç tutanlar için susatmayan 7 tarif

Oruç tutarken susatmayacak tarifler arayanlar için harika tarifler derledik. İşte Oruç tutanlar için susatmayan 7 tarif...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 10:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Oruç tutanlar için susatmayan 7 tarif

Oruç tutarken karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, tüketilen besinlerin etkisiyle yaşanan susuzluk. Oruç tutanlar, gün boyu susuzluğu nasıl giderileceği konusunda araştırmalar yapıyor. Sahurda yediğimiz yiyeceklerle susuzluğumuzu en aza indirgeyebiliriz. İşte oruç tutanlar için susatmayan 7 tarif...

Tek Kişilik Krep Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
5-6 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeleri un hariç derin bir kaba alarak iyice karıştıralım. Sonra dört kaşık unu ekleyip karıştıralım. Kıvamı çok koyu olmaması için son 2 kaşık unu yavaşça ekleyerek karıştıralım ve kıvamını kontrol edelim. Eğer kıvamı çok yoğunsa beş kaşık un yeterli olacaktır. Sonra uygun bir tavayı bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp yağı bir kaseye boşaltalım. Krep hamurundan bir kepçe dolusu alarak tavaya ekleyelim ve iyice yayalım. Krep yeterince pişince tavadan alıp işlemi tekrarlayalım.

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağıılık su
1 yemek kaşığıtoz şeker
1/2 paketyaş maya (ya da 1 paket kuru maya)
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığıtuz

Kızartmak için:

2su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Pişi tarifi için öncelikle ılık suya 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş mayayı ekleyerek çözdürün. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen karışıma 3 su bardağı unu ve tuzu ekleyerek iyice harmanlayın ve karıştırmaya devam edin. Kalan unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru 5-10 dakika boyunca yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında bir saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine un serpip hafifçe bastırarak düzleştirin. Tezgah üzerinde 10 dakika daha mayalandırdıktan sonra bir şişe kapağıyla ortalarına delikler açın. Bu şekilde pişileriniz daha güzel kabaracaktır. Geniş ve derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Pişileri yavaşça yağa atarak her iki tarafını da kızartın. Pişen pişileri fazla yağını bırakması için birkaç dakika havlu kağıt üzerinde dinlendirin.

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi


1 adet somun bayat ekmek
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için:

Zeytin, sosis, mısır, domates, yeşil biber, kaşar peyniri, ketçap

Yapılışı: 

İlk olarak ekmekleri küçük parçalara doğrayın ve bir kaba alın. Üzerlerine yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, kekik ve pul biber ekleyerek iyice karıştırın. Karışımın kıvamı fazla cıvık olmamalı, bu nedenle sütü kontrollü bir şekilde ekleyin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı boşaltın ve eşit bir şekilde yayarak bastırın. Üzerlerine ketçap sürün ve üzerine konacak malzemeleri doğrayarak hazır edin. Öncelikle biraz kaşar peyniri serpin, ardından diğer malzemeleri karışık olarak ekleyin. Üzerine biraz tuz serptikten sonra 180°C fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen pizzayı fırından çıkardıktan sonra biraz daha kaşar peyniri ekleyip eriyene kadar bekletin, sonrasında dilimleyerek servis yapın.

Patatesli Pankek Tarifi

Malzemeler:

4 adet haşlanmış patates
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
Tuz, toz kırmızı biber, Nane, Karabiber
1 çay bardağı beyaz peynirYeşil soğanDereotu ya da maydanoz

Yapılışı:

Haşlanmış patatesleri ezin ve içine bütün malzemeleri ekleyerek yoğurun, ya el ile ya da bir kaşık yardımıyla yapabilirsiniz. Hamurunuz çok cıvık olursa bir yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz. Hamurdan parçalar koparıp yağlı tavada her iki tarafı da kızartın. Eğer elinize yapışacak bir kıvamda ise elinizi yağlayarak yapabilirsiniz.

Menemen Tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
3 orta boy domates
1/2 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta

Yapılışı:

Bir tavaya sıvı yağı ve biberleri alın, biberlerin rengi dönene kadar kavurun. Ardından kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Ocağın ayarını kısın ve tavanın kapağını kapatın, domateslerin iyice pişmesini sağlayın. Eğer domatesler fazla su salmıyor veya tavaya yapışıyorsa, biraz kaynar su ekleyebilirsiniz. Ancak genellikle bu duruma gerek kalmayacaktır. Domatesler piştikten sonra, isteğinize bağlı olarak yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları önceden ayrı bir kapta çırpıp ekleyebileceğiniz gibi, doğrudan tavaya kırarak karıştırabilirsiniz. Son olarak, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin.

Börek Tadında Patatesli Kek Tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

Susam

Yapılışı:

İlk olarak patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük parçalara doğrayın. Soğanı ve maydanozu da küçük küçük doğrayarak hazır edin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpın, üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Doğradığınız patates, soğan ve maydanozu ekleyerek tekrar karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt serin veya hafifçe yağlayın, hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine susam serpin ve 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yulaf Tost Tarifi

Malzemeler:

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
30 gram kaşar veya çeçil peyniri
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Uygun bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, yoğurt ve yumurtayı ekleyin, tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili ve ısıtılmış tost makinesine dökün, düzeltin. Pişirme kağıdını karışımın üzerine kapatın, tost makinesinin kapağını kapatın ve pişirin. Bir miktar piştikten sonra içine peyniri ekleyin ve yulaf tostunun yarısını peynirlerin üzerine katlayın. Yulaf ekmeğiniz kızardıktan ve peyniriniz de eridikten sonra tostunuz hazır olacaktır. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.