TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutfak Bahane milföy lazanya nasıl yapılır? Milföy lazanya tarifi...

Bugün Mutfak Bahane programında yapılan milföy lazanya tarifi merak edildi. İzleyiciler arama motorlarında milföy lazanya tarifini aratıyor. Peki milföy lazanya nasıl yapılır ve hangi malzemeler gereklidir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mutfak Bahane milföy lazanya nasıl yapılır? Milföy lazanya tarifi...

Mutfak Bahane programında yapılan milföy lazanya tarifi merak konusu oldu. Arama motorlarında milföy lazanya tarifi sık sık aratılıyor. Biz de sizin için bu muhteşem tarifin detaylarını derledik. Peki milföy lazanya nasıl yapılır? İşte tadı damakta kalan milföy lazanya tarifi...

MİLFÖY LAZANYA MALZEMELERİ

Milföy hamuru (1 paket)

Kıyma veya dana kuşbaşı et (250 gram)

Soğan (ince doğranmış) (1 büyük boy)

Sarımsak (ezilmiş) (2 diş)

Rendelenmiş kaşar peyniri (1 su bardağı)

Marul (2 su bardağı)

Rendelenmiş havuç (1 su bardağı)

Doğranmış mantar (1 su bardağı)

Domates sosu (1 su bardağı)

Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)

Zeytinyağı veya sıvı yağ

MİLFÖY LAZANYA TARİFİ 

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Geniş bir tavada orta ateşte zeytinyağı veya sıvı yağı ısıtın. Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.

Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Kıymayı veya kuşbaşı eti ekleyin. Etler iyice kızarana kadar pişirin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış mantarı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Domates sosunu ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biberi ekleyin. Karışımı ocaktan alın.

Milföy hamurlarını tezgaha alın. İki milföy hamurunu yan yana yerleştirin. Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız etli karışımdan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Hamurun kenarlarını ortaya doğru kapatın ve rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız milföy rulolarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla az miktarda yağ sürün. Önceden ısıtılmış fırında milföyler altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alın ve isteğe göre üzerine taze marul yaprakları serperek servis yapın. Bu nefis milföy lazanya tarifiyle lezzetli bir öğün hazırlamış olacaksınız.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.