TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kirpi pasta tarifi: Gelinim Mutfakta kirpi pasta nasıl yapılır? Kirpi pasta malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'nın 1368. bölümünde, 17 Nisan Çarşamba günü göz kamaştıran bir lezzet olan Kirpi pasta ön plana çıktı. Kirpi pastanın yapımı oldukça merak ediliyor. Yemelere doyamayacağınız bu muhteşem tarifi sizler için derledik. Gelinim Mutfakta kirpi pasta nasıl yapılır? Kirpi pasta malzemeleri neler? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kirpi pasta tarifi: Gelinim Mutfakta kirpi pasta nasıl yapılır? Kirpi pasta malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'nın 1368. bölümünde nefis bir tatlı olan kirpi pasta tarifiyle izleyicileri ekran başına kilitlemeyi başardı. Programın heyecan dolu yarışında, altın ödül için birbirinden yetenekli dört gelin kıyasıya mücadele etti. 17 Nisan Çarşamba günü yayınlanan bu bölümde, haftanın üçüncü gününde izleyicilere muhteşem bir tatlı şöleni sunuldu. Gelinim Mutfakta kirpi pasta nasıl yapılır? Kirpi pasta malzemeleri neler? Gelinlerin ustalıkla hazırladığı kirpi pasta tarifi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bıraktı. İşte Gelinim Mutfakta kirpi pasta tarifi...

Kirpi pasta malzemeleri

İşte Kirpi pasta tarifi için gereken malzemeler:

Pandispanya için:

- 3 yumurta

- 100 gr şeker (Yarım su bardağı)

- 150 gr un (1+ 1/4 (çeyrek) su bardağı)

- 75 ml su (1 küçük çay bardağı)

- 15 gr ovaleks (1 tatlı kaşığı)

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

Arası için:

- 80 gr fıstıklı çikolata

- 40 gr bitter çikolata

Sıvamak için:

- 2 paket çikolatalı pasta kreması

- 2,5 su bardağı soğuk süt

Üzeri için:

- 6 paket biscolata stix

- Eritilmiş bitter çikolata

- Eritilmiş beyaz çikolata

- Draje

Kirpi pasta nasıl yapılır?

Pandispanya için; tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve 10 dakika mikserin yüksek devirinde çırpılır. Ardından 25 santimlik pasta çemberine aktarılır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Piştikten sonra oda sıcaklığında en az 3 saat dinlendirilir (tercihen 1 gün önceden hazırlanırsa daha iyi olur).

2 paket çikolatalı pasta kreması ve 2,5 su bardağı soğuk süt mikserle 5 dakika kadar çırpılır ve köpürtülür. Ardından buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

Çikolatalar ufak ufak doğranır ve pandispanya yanlamasına kesilerek iki kat oluşturulur. İlk kat pasta standının üzerine alınır ve yeterince pasta kreması sürülür. Üzerine çikolata eklenerek 2. kat üstüne kapatılır.

Keskin bir bıçakla pastanın iki yanından 4'er santim kalınlığında kesilir, kesilen parçalar kenara alınır. Orta kısımdan V şeklinde kesilerek kirpinin yüz kısmı çıkarılır. V kısmından kesilen parçalar ayrılır ve kirpinin gövdesini oluşturan orta kısım pasta kreması ile sıvanır.

Kenara ayrılan 4'er santimlik parçalar dik şekilde gövde kısmına yerleştirilir. Arkada kalan fazlalık bıçakla kesilerek küçük kaba alınır ve içerisine 1 yemek kaşığı pasta kreması eklenerek el ile ufaltılır.

Kirpiyi oluşturan parçalar yerleştirildikten sonra ince tabaka krema ile her yer sıvanır. Elle ufalanan parçalar kirpinin yanlarına yapıştırılır ve üzerlerine ince tabaka krema sürülür. Buz dolabında 30 dakika dinlendirilir.

Sonrasında pastanın bombeli kısmına sıkma torbasına koyulan krema sıkılır ve spatula ile pürüzsüz hale getirilir. Bombeli kısmın her yerine çatalla izler çıkarılır ve buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.

Biscolata stixlerin çikolatasız kısmı kesilir ve çikolatalı kısımları ikiye kesilir. Buz dolabından pasta çıkarılarak bombeli kısımlara kesilen stixler batırılır ve kirpinin dikenleri yapılır.

Eritilen bitter ve beyaz çikolata ile kaş, göz ve ağız yapılır. Draje ile burnun sivri ucuna yerleştirilir. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa 5 saat buzdolabında dinlendirilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.