TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelinim Mutfakta tokmak köfte tarifi! Gelinim Mutfakta tokmak köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya heyecan dolu bir başlangıç yaparak ekrana lezzet dolu tariflerle geliyor. Bugünün merak konusu ise, gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir lezzet olan tokmak köfte tarifi… Peki Gelinim Mutfakta tokmak köfte nasıl yapılır? İşte merak edilen tokmak köfte tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 11:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta tokmak köfte tarifi! Gelinim Mutfakta tokmak köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan tokmak köfte tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki kıyasıya mücadelenin olduğu yeni bölümde şöbiyet yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Tokmak köfte nasıl yapılır? İşte tokmak köftesi tarifi...

TOKMAK KÖFTE MALZEMELERİ

Çorum mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biri olan Tokmak Köfte, son zamanlarda tekrar popülerlik kazanmaya başladı. Geleneksel bir tarife sahip olan bu köfte, özellikle yöresel tadı arayanların ilgisini çekiyor. İşte tokmak köftesi malzemeleri:

- 500 gram tavuk eti

- 1 adet tavuğun derisi

- 500 gram ince bulgur

- 2 adet kuru soğan

- 3 diş sarımsak

- 1 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı karabiber

- 1/2 çay kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1/2 yemek kaşığı kuru fesleğen

- 1/2 yemek kaşığı kuru reyhan

- 1/2 çay bardağı sıvı yağ (pişirmek için)

TOKMAK KÖFTE NASIL YAPILIR?

Tokmak Köftesi yapımında kullanılan ana malzemeler arasında tavuk eti, bulgur, soğan, domates ve baharatlar bulunuyor. Hazırlanışı oldukça basit olan bu köfte, özel yoğurma tekniği ile lezzetini ve dokusunu koruyor. İlk adımda, tavuk eti ve bulgurun özenle hazırlanması gerekiyor. Ardından, doğranmış sebzeler ve baharatlarla harmanlanıp yoğurulan bu karışım, köfte formuna getiriliyor. Özellikle köfteye özgü şeklinin verilmesi için tokmak adı verilen özel bir teknik kullanılıyor. Sonrasında ise, hafif yağlanmış bir tavada kısık ateşte pişirilerek servise hazır hale getiriliyor. Tokmak Köftesi sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis edilebilir ve genellikle yanında yoğurt ve salata ile tercih edilir.

1. Tavuk etlerini mutfak robotunda veya elinizle ufak parçalara gelene kadar doğrayın veya kıyma haline getirin.

2. Tavuk derisini küçük küpler halinde doğrayın.

3. Soğanları, domatesi ve sarımsakları rendeleyin.

4. Derin ve geniş bir tepsiye tavuk etini, bulguru, rendelenmiş sebzeleri, salçayı ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 30 dakika boyunca bu karışımı yoğurun, bulgurların yumuşayıp tavuk etiyle birleşmesini sağlayın.

5. Yoğurma işlemi sırasında baharatları ve tavuk derilerini ekleyin, yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.

6. Hazırladığınız harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda bastırarak köfte şekli verin. Bu işlemi yaparken elinizi ıslatabilir veya temiz bir kavanoz kapağıyla destekleyebilirsiniz.

7. Hazırladığınız köfteleri çok az yağlanmış tavada kısık ateşte önlü arkalı olacak şekilde yaklaşık 8 dakika pişirin, her iki tarafı da kızarana kadar.

8. Çorum tokmak köftesi hazır. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında salata ve yoğurtla servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.