Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma tarifi! Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma nasıl yapılır?

Evlerimize keyif ve lezzet taşıyan yarışma Gelinim Mutfakta, izleyicileri bir kez daha büyüleyici tatlar ve ustalık dolu sunumlarla ekrana kilitlemeye devam ediyor. Bugün yayınlanan bölümde, gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığı, adeta bir tatlı rekabete dönüştü. Mutfakta büyük bir titizlikle çalışarak hazırladıkları lavaşlı tavuk sarma tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin takdirini kazanan gelinler, izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Her biri kendi özel dokunuşunu katarak hazırladıkları bu eşsiz tariflerle jüriden tam not almaya çalışan gelinler, heyecan dolu anlar yaşattı. Peki, Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 10:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma tarifi! Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında her gün mutfak tutkunlarıyla buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Lavaşlı tavuk sarma tarifi ile yarışan gelinler, mutfakta ustalıklarını konuşturarak izleyicileri ve jüriyi büyüledi. Gün boyunca 80 altın bilezik için kıyasıya bir mücadele verilirken, gelinler en lezzetli lavaşlı tavuk sarma sunmak için yarıştılar ve çeyrek altın ödülü için de rekabet ettiler. Modern dokunuşlarla lavaşlı tavuk sarmayı harmanlayan gelinler, jüriyi ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Her biri özenle hazırladıkları lavaşlı tavuk sarma ile adeta birer şef gibi mutfakta ustalıklarını sergileyen gelinler, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyu konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar. Peki, Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma tarifi...

LAVAŞLI TAVUK SARMA TARİFİ

Evde lezzetli bir akşam yemeği arayışındaysanız, tavuklu lavaş sarma tam size göre! Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, misafirlerinizi de şaşırtacak. Tavuk göğsü, renkli sebzeler ve aromatik baharatlarla zenginleştirilen bu lezzet, sofralarınıza sağlık dolu bir seçenek sunuyor. İşte lavaşlı tavuk sarma tarifi için malzemeler:

- 4-5 parça tavuk göğsü (kişi sayısına göre)

- 1 adet soğan

- 1 adet kapya biber

- 2 adet sivri biber

- 1 adet küçük sarı biber (isteğe göre)

- 2 adet domates

- 1,5 yemek kaşığı salça

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Tuz

- Karabiber

- Pul biber

- Toz kırmızı biber

- Kekik (isteğe göre baharatlar)

- 10 adet lavaş ekmeği

Beşamel sos için:

- 3 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Tuz

- Karabiber

- Muskat

Üzeri için:

- Rendelenmiş kaşar peyniri

LAVAŞLI TAVUK SARMA NASIL YAPILIR?

1. Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve karıştırarak kavurun. Tavuk göğsü hafif pembeleşene kadar pişirin.

2. Üzerine doğranmış sebzeleri (soğan, kapya biber, sivri biber, sarı biber ve domates) ekleyin. Karıştırarak sebzelerin yumuşayıncaya kadar kavurun.

3. Salça, tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber ve isteğe göre kekik gibi baharatları ekleyin. Karıştırarak baharatları sebzelerle ve tavukla özdeşleştirin.

4. Tereyağını ekleyin ve eritin. Tencerenin kapağını kapatıp, harcı 10-15 dakika daha pişirin, zaman zaman karıştırarak tüm malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.

5. Pişen harcı ocaktan alın. Lavaş ekmeklerinin içine harçtan yaklaşık iki-üç yemek kaşığı kadar koyun ve kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız sarmaları bir borcama yerleştirin.

6. Beşamel sos için tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.

7. Sütü azar azar ilave ederek sürekli karıştırın. Sos kıvam alıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek sosu tatlandırın.

8. Beşamel sosu lavaş sarmalarının üzerine dökün.

9. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

10. 190 derece önceden ısıtılmış fırında, peynirler eriyip üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

11. Fırından çıkan sarmaları dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.