TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. Bugün iftar için ne yapsam? diye düşünenler 6. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 6. gün iftar menüsü…

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 16:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
6. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 16 Mart 2024 Cumartesi günü orucun beşinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan tatlıya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 6. gün iftar menüsü...

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:

3-4 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı

1 adet kuru soğan

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 su bardağı Kırmızı Mercimek

1 çay kaşığı zerdeçal

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı  Tane Karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 litre sıcak su

Yapılışı:

İlk olarak tencereye ayçiçek yağını alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Daha sonra unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya özen gösterin. Mercimekleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye ekleyin ve karıştırın. Zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak sıcak suyu ekleyin ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp çorbayı pişmeye bırakın. Pişen çorbayı ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Kaselere aldığınız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbasını servise hazır hale getirin. İsteğe bağlı olarak yağda kızdırılmış kırmızı biberli sosu gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Kuru Fasülye Tarifi

Malzemeler:

1 büyük soğan

2 adet sivri biber

1 yemek kaşığı domates salçası

3 orta boy domates

1 su bardağı fasülye

1 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Soğanı doğrayıp az miktarda yağda kavurun. Daha sonra ince kıyılmış biberleri ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Ardından domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. Bir gece önceden ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Fasulyelerin üstünü 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Düdüklü tencerede kısık ateşte 45 dakika pişirin. Eğer normal tencerede yapacaksanız, ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzüp başka su ekleyerek 10 dakika kaynatın ve yemeğe öyle ekleyin.

Pirinç pilavı tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

Pirinci bol su ile yıkayın ve uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Ardından yıkayarak suyunu süzün, nişastası gidene kadar yıkamanız önemlidir ve çıkan suyun berrak olması gerekiyor.

Tencerede tereyağını eritin ve suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinçleri yaklaşık 4-5 dakika kadar kavurun, pirinçler tane tane dökülmeye başladığında yeteri kadar kavrulduklarını anlayabilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise su ile karıştırmanızı tavsiye ederim, yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olduğunda, yani suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Pilavı 10-15 dakika dinlendirin ve daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.

Cacık Tarifi

Malzemeler:

4 adet büyükçe salatalık

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

1 su bardağı soğuk su

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Salatalıkların kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafıyla bir kap içine rendeleyin. Geniş bir kasede yoğurdu, soğuk suyu ve rendelenmiş sarımsağı bir tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Üzerine rendelenmiş salatalıkları ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ilave ederek tekrar karıştırın. Hazırladığınız cacığı servis kaselerine alın ve servis yapın.

Revani Tarifi

Malzemeler:

Kek için:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

Yapılışı:

İlk olarak şerbet hazırlanır. Tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.

Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.

Yağlanmış fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Pişen kek ilk sıcaklığını çıkarınca dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.

1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi veya fıstık gibi malzemelerle süslenerek servis edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.