TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da öğrenciler okulla buluştu

Kütahya’da okul öncesi ile ilkokul 1 ve liselerin 9' uncu sınıf öğrencileri, "Uyum programı" çerçevesinde ilk derse başladı

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 13:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kütahya’da öğrenciler okulla buluştu

Kütahya’da 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi ile ilkokul 1 ve liselerin 9'uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları başladı. Okul öncesi, ilkokul 1'inci ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programı ise 8 Eylül Cuma gününe kadar sürecek. Programa katılan öğrenciler, 5 günlük süreçte okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.

Uyum programının başlaması dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit,“ Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylülde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1'inci ve lise 9'uncu sınıf öğrencilerimiz 4 Eylül 2023 Pazartesi günü öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacaktır. Okula, sınıfa ilk adımlarını atarak eğitim hayatlarına başlayacak olan minik çocuklarımız için bu hafta ömür boyu unutamayacakları hatıraların ve arkadaşlıkların başlangıcı olacaktır. Öğretmenleri olarak onları bir aile sıcaklığı ile kucaklayacak ve kendilerini önlerindeki hayata hazırlamalarına yardımcı olacağız. Uyum programı sonrası eğitimlerine başlayacak tüm öğrencilerimizin de tatil sonrası dinlenmiş, tazelenmiş ve okullarını özlemiş olarak, tüm ilgi, heyecan ve azimleri ile öğrenme yolculuklarına kaldıkları yerden devam edeceklerine canı gönülden inanıyorum. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 45 bin öğretmen ataması ile 1 Eylül 2023 tarihinde göreve başlayarak maarif ailemize katılan değerli öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor, güzel ve başarılı bir meslek hayatı geçirmelerini diliyorum. 2023-2024 eğitim öğretim yılının Kütahya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, eğitim ailemize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Atatürk İlkokulunda "uyum programı" çerçevesinde minik öğrenciler velileriyle birlikte okula geldi. İlk günün heyecanını yaşayan minikler, arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Öğretmenler ise veli ve öğrencileri uyum programı konusunda bilgilendirdi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Vali Musa Işın’dan duygulandıran ziyaret

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.