TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya'da GES panellerinin açılışı gerçekleşti

OEDAŞ Kütahya İl Müdürü Kamil Uğur Mumcu, Güneş Enerjisi Santralinin (GES) açılış törenine katıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kütahya'da GES panellerinin açılışı gerçekleşti

Yenilenebilir enerji kurulu gücü bakımından Türkiye’de ön sıralarda yer alan elektrik dağıtım bölgesinde hizmet veren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), izin süreçlerini ve teknik uygunluğunu kontrol ettiği projeleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda OEDAŞ Kütahya İl Müdürü Kamil Uğur Mumcu, Simav ilçesinde yer alan Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenleri tarafından okulun çatısına kurulan güneş enerjisi santralinin (GES) açılış törenine katıldı.

 “GES talepleri almaya devam ediyoruz”

Projede yer alan öğrenci ve öğretmenleri kutlayan Mumcu, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekerek, “GES projeleri, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek arttığı bu dönemde gezegenimizi, çevremizi korumak adım çok önemli bir adım. İlimizde de bu yatırımlara önem verildiğini görüyoruz. Şu anda Kütahya’da 200 adet kurulu GES var, bir yandan da yeni talepler geliyor. Bu farkındalığın öğrencilerimizde de olmasını çok sevindirici buluyoruz. Öğrencilerimizin bu başarısı Kütahya’da daha fazla kişiye ilham olacak. Belki de yakın gelecekte tüm okullarımızın çatısında temiz enerji kaynağı güneş panellerini göreceğiz. Bu proje hepimizin, özellikle tüm Kuşu beldesi sakinlerinin gurur duyması gereken bir başarı hikayesi” dedi.

“Sürdürülebilir bir gelecek için hep birlikte çalışmalıyız”

OEDAŞ olarak yenilenebilir enerji kullanımını artıracak kaynakların kurulması ve enerji verimliliği sağlanması için çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Mumcu şöyle devam etti:

“Biz şirket olarak bu alandaki çalışmalarımızı sürdürürken, gelen talepleri de en hızlı şekilde değerlendirmeye alıyor ve gerekli destekleri sağlıyoruz. Hepimiz daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için elimizi taşın altına koymalı, hep birlikte çalışmalıyız.”

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Kütahya’da ortak kurulucak OSB için yer incelemesi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.