TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da 115 kişinin evlerine sıcak yemek gidiyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde Babuk Bey Aşevi Vakfı, her gün ilçedeki 34 ihtiyaç sahibi ailenin evlerine kadar giderek 115 kişiye 2 öğün sıcak yemek ulaştırıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kütahya’da 115 kişinin evlerine sıcak yemek gidiyor

Yemek yardımlarının yanı sıra giyim yardımı, gıda yardımı ve burs yardımı gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 2011 yılında kurulan Babuk Bey Aşevi Vakfı, hayırsever vatandaşların destekleri ile ilçede inşa ettiği binasında hizmet vermeye devam ediyor. Aşevine bildirilen ihtiyaç sahipleri için yine vatandaşların yardımıyla pişirilen yemekler tek tek evlere ulaştırılıyor.

HER GÜN 2 ÖĞÜN YEMEK GİDİYOR

Genelde yalnız yaşayanlar ile yemek yapamayacak kadar hasta olan vatandaşların yanında mali durumları sebebiyle geçinme sıkıntısı yaşayan ailelere her gün 2 öğüt sıcak yemek ulaştıklarını söyleyen Babuk Bey Aşevi Vakfı Başkanı Ahmet Topal, “Her gün 34 hanede 115 kişiye 2 öğün yemek veriyoruz. Kendimize ait binamızdaki yemekhanemizde hazırlanan yemekleri yine vakfımıza ait araçla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız, vakfımıza ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyorlar. Kadın vakıf gönüllülerimiz de “Emeti Hatun Derneği” adı altında giyim yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerimize ulaşıyor. Adaklık kurban için de vakfımıza bağışta bulunan vatandaşlarımız sayesinde, menüsü zengin yemeklerle ihtiyaç sahiplerimize ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Kütahya'da haftalık hava durumu: 28 Ağustos/1 Eylül 2023

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.