TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği arasında iş birliği

Kütahya Belediyesi, herhangi bir afet durumunda karşılıklı yardım ve iş birliğini için, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile imzalar atıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kütahya Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği arasında iş birliği

Kütahya Belediyesi ile Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin taraf olduğu protokol çerçevesinde, şehirde meydana gelebilecek herhangi bir afet durumunda nitelikli işgücü ile kaynak kapasitesinin tespit edilerek afet esnasında planlı, etkili ve verimli kullanılması, karşılıklı yardım ve iş birliğine ilişkin işlemlerin yürütülmesi hedefleniyor.

İmzalanan protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Öncelikle Türkiye’mizde yaşanan afetler nedeniyle hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum. Deprem başta olmaz üzere sel, yangın gibi afetlerde birçok vatandaşımız mağdur olarak hayatını kaybediyor, yaralanıyor, malını kaybediyor. Ama Türkiye’de bulunduğu coğrafyanın özellikleri de dikkate alındığında her zaman bu tür afetlerle karşı karşıya kalabiliyor.  İnşallah ne ülkemizde ne de dünyanın hiçbir yerinde kimse bu tür afetlere muhatap olmaz. Bizde böyle bir afete karşılık, afet öncesi gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Esnaf odalarımızın değerli başkanı, birlik başkanımız ile birlikte ‘Afet Müdahale Planı ve Kütahya Afet Müdahale Planı’ çerçevesinde muhtemel afetlere hazırlık için Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğimiz Başkanlığıyla, afet anında veya öncesinde hazırlık döneminde odalarımıza kayıtlı hemşehrilerimizle, esnaflarımızla iş birliği içerisinde şehrimizi afete dayanıklı, dirençli bir şekle dönüştürmek için bir protokol hazırladık. Onun imza töreni için bir aradayız. Öncelikle Birlik Başkanımız olarak şahsınız başkanlığında, tüm oda başkanlarımıza ve bu odalarımıza üye olan tüm esnaflarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmadan şehrimizi, ülkemizi tüm dünyaya karşı daha güçlü noktaya taşıyacak bu iş birliklerini devam ettirsin. Nasip eylesin. Belediyemize de Afet İşleri Müdürlüğümüz kuruldu. Sağ olsun müdürüm ve orada çalışan personelimiz ile birlikte ihtiyaç olması halinde her odamızın, iştigal alanı olan konularda Afet İşleri Müdürlüğümüz ve ALOMER adı altında Afet Lojistik Merkezi kurduk. O merkezimiz iler birlikte iş birliklerimizi sürdüreceğiz. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

BU HABER DE İLGİNİi ÇEKEBİLİR- Kütahya'da haftasonu hava nasıl olacak? 16-17 Eylül 2023

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.