TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman: “Çok heyecanlıyız”

76. Cannes Film Festivali’nde oyuncu Dizdar’a ödül kazandıran Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman geldi

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman: “Çok heyecanlıyız”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve başroldeki Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminden ilk fragman yayınlandı.

ÇOK HEYECANLIYIZ

Filmin Türkiye dağıtımını üstlenen BirFilm, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ ‘Geldiğim ilk dakikadan beri aklımda sadece gitmek var.’ 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran Kuru Otlar Üstüne çok yakında Bir Film dağıtımıyla sinemalarda. Çok heyecanlıyız!” ifadelerini kullandı.

Filmden paylaşılan ilk kesitte Merve Dizdar'ın hayat verdiği Nuray karakteri ve Deniz Celiloğlu'nun canlandırdığı Samet karakteri yer alıyor.

KADRODA USTA İSİMLER

Musab Ekici'nin Kenan rolüyle dahil olduğu oyuncu kadrosunda ayrıca Erdem Şenocak, Münir Can Cindoruk, Ferhat Akgün, Yüksel Aksu, Cengiz Bozkurt, Ece Bağcı, Elit Andaç Çam, Onur Berk Arslanoğlu gibi isimler de bulunuyor.  Filmin Türkiye vizyon tarihi ise henüz belli değil.

KURU OTLAR ÜSTÜNE

Samet, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde dört yıl zorunlu görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin edilme hayali kuran ve meslektaşı Kenan ile aynı evi paylaşan genç bir resim öğretmenidir. Samet'in öğrencileri arasında yakın olduğu 14 yaşındaki Sevim de vardır. Sevim'in defterinde Samet'e hitaben yazılmış kalplerle bezeli bir aşk mektubu başka bir personel tarafından bulununca hem Samet hem de Sevim küçük düşer. Samet'in mektubu yok etme konusunda yalan söylediğini fark eden Sevim öfkelendikten sonra Samet'in hayalleri, Kenan'la birlikte bir cinsel istismar suçlamasının hedefi hâline gelmesiyle yıkılır. Samet asıl hedefin Kenan olduğundan şüphelenir ve arkadaşlıkları giderek bozulur. Yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesine yardımcı olabilecek başka bir öğretmen olan Nuray ile tanışınca işler değişir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.