TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Eskişehir'de ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından "Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" sloganıyla düzenlenen mobil müze, Eskişehir'de ziyaretçilerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 06:00
Kaynak: AA
Yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Eskişehir'de ziyarete açıldı

Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıkları ve yaşananları anlatmak amacıyla Türkiye turuna çıkan tır, Eskişehir'de Vilayet Meydanı'na park etti.

İçinde, Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin, resimlerin, fotoğrafların, Çanakkale askeri heykeli ve videoların gösterildiği ekranların bulunduğu müze, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Projesi'nin Teknik Sorumlusu Necmican Akyıldız, yaptığı açıklamada, müzenin 4 gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebileceğini belirtti.

Akyıldız, organizasyonun bu yıl dördüncü kez düzenlendiğini ve 81 ilde Çanakkale'yi ziyaret edemeyen vatandaşlara bu şekilde ulaşıldığını vurgulayarak, "Bugün Eskişehir'de ilk günümüz. Dün Ankara'daydık. Eskişehir'de 4 gün boyunca kalacağız ve daha sonra Sakarya'ya geçeceğiz." dedi.

Mobil müzeye vatandaşların ilgi göstereceğini umut ettiklerini belirten Akyıldız, müze hakkında şu bilgileri verdi: "Müzemiz toplamda 7 vitrin ile donatılmış durumda. Vitrinlerimiz kronolojik bir sıra izliyor. İlk vitrinimiz savaş öncesini, çağrıları gösteriyor. İkinci vitrinimizde Türk askerlerini tanıtıyoruz. Üçüncü vitrinimizde ise düşman askerlerini, kullandıkları ekipmanları inceliyoruz. Dördüncü vitrinimizde deniz savaşlarını işliyoruz. Beşinci vitrinimizde ise kara savaşlarına odaklanıyoruz. Altıncı vitrinimizde komutanlarımıza saygı gösteriyoruz ve yedinci vitrinimizde savaş sonrasında kalan ekipmanları sergiliyoruz."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.