TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAZIDER'den müzik ve şiir dinletisi

Yazı Dükkanı Akademik Etkinlikler Derneği, müzik ve şiir dinletisi düzenledi. Gecede TSM parçaları ve şiirler okundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 13:14
Kaynak: GURBET YAVUKLU
YAZIDER'den müzik ve şiir dinletisi

Yazı Dükkanı Akademik Etkinlikler Derneği (YAZIDER) tarafından, Dünya Şiir Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğin sunumunu Semihat Karadağlı yaptı.

Etkinlikte müzik ve şiir dinletisi gerçekleşti. Türk Sanat Müziği (TSM) solisti Sinnor Arslan’ın popüler TSM parçalarını okumasıyla başlayan etkinlikte, dünya şiir günleri nedeniyle tanınmış sanatçıların yayınladığı şiir bildirileri okundu. Gazetemizin yazarlarından Uzm.Dr. Mustafa Torun da etkinlikte şiir okudu.

ŞİİR EVRENSELDİR

Etkinliğin açılışında konuşan YAZIDER Başkanı Recai Oktan, şunları söyledi:

“Yazı Dükkanı Akademik Etkinlikler Derneği, hedeflerini her zaman yüksekte tutmuştur ve bu hedeflere de birer birer ulaşıyoruz. Tabi ki bu sizlerin yani bize destek veren arkadaşların sayesinde. Bugün konumuz şiir. Şiir hayal edebildiğimiz, düşünebildiğimiz bütün güzelliklere ulaşabilen ve oradan da daha güzel yerlere evrilen bir çalışmadır. Şiir bir bakıyorsunuz opera, bir bakıyorsunuz tiyatroda karşımıza çıkıyor. Bu yönleriyle şiir evrensel boyuttadır. Bir Fransız genci benim topraklarımda yazılmış şiiri anlayabilmeli. Şair, iyi şiir okuyan değildir. Şair, esinlenerek yazan kişidir. Bu açıdan bana göre en önemlisi; şiir hem yazan için hem de okuyan için emek ister. Bu yüzden şair taklit tuzağına düşmemeli. Ondan sonrası kolay. Ondan sonrası düzelebilir. O açıdan, umarım gelecek yıl Yazı Dükkanı Akademik Etkinlikler Derneği bu etkinliği gelenekselleştirir.”

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.