TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Viking yelkenlisi İstanbul Boğazı'nda: Ziyarete açılacak

Norveç'teki arkeolojik kazılarda bulunan, 10. yüzyılda inşa edildiği düşünülen "Klastadship" isimli Viking yelkenlisinin bire bir replikası "Saga Farmann", İstanbul Boğazı'ndan geçti

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Viking yelkenlisi İstanbul Boğazı'nda: Ziyarete açılacak

Vikinglerin denizcilik tarihine ışık tutmak ve bu kültürü tanıtmak için kaptan Lars Bill yönetiminde tura çıkan yelkenli gemi öğle saatlerinde Rumeli Feneri'nden Boğaz'a giriş yaptı. İstanbul Boğazı boyunca yelkenlerini açarak hareket eden gemi görenlerin ilgisini çekti.

müze

Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyarete açılacak

Geminin Kalamış'taki Setur Marina'ya demir atacağı, önümüzdeki günlerde Rahmi M. Koç Müzesi rıhtımına bağlanıp ziyarete açılacağı öğrenildi.

Norveç'teki 4. Viking gemisi

1893 yılındaki kazılarda keşfedildikten sonra 1970'de tamamı ortaya çıkarılan "Klastadship", Norveç'teki 4. Viking gemisi olarak biliniyor. "Oseberg", "Gokstad" ve "Tune" ise diğer Viking gemileri olarak bu kültürde önemli bir yere sahip.

gemi

Dizaynı ve gemi yapım tekniklerindeki özellikleriyle dünya denizcilik tarihinde önemli konuma sahip olan Klastadship'in replikası "Saga Farmann" da Viking denizcilik kültürünü ve yelkenlilerini tanıtmak için Karadeniz, Akdeniz, Manş Denizi ve Norveç Denizi'nde faaliyetler yapacak. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.