Usta oyuncu Fatma Karanfil hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın sevilen oyuncularından Fatma Karanfil, kanserle verdiği mücadelenin ardından hayatını kaybetti. Entübe edilmeden önce Aşk-ı Memnu dizisindeki "Şayeste" karakteriyle izleyicilerin kalbinde yer edinmişti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 09:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Usta oyuncu Fatma Karanfil hayatını kaybetti

Fatma Karanfil, "Aşk-ı Memnu" dizisinde "Şayeste" karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. 2008-2010 yılları arasında yayınlanan dizideki performansıyla hatırlanan Karanfil, kanserle mücadele ederken geçtiğimiz günlerde entübe edilmişti. Hastalığı ilerlediği ve çoklu metastaz başladığı belirtilmişti.

IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK, KALPLERİMİZDE DAİMA PARLAYACAK

Fatma Karanfil'in vefat haberini menajeri Aslı İslamoğlu sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

"Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi. Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır. Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil. Tüm Sanat camiasına ve Kamuoyuna duyurulur."
FATMA KARAFİL HAYATINI KAYBETTİ

BİRÇOK PROJEDE YER ALDI

Fatma Karanfil, 2008'de Kanal D'de yayınlanan "Aşk-ı Memnu" dizisindeki rolüyle yeniden dikkatleri üzerine çekti. Sanatçı, kariyeri boyunca birçok ödüle layık görüldü. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1968'de Yılın Sanatçısı seçilen Karanfil, 1972'de Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından da aynı ödüle layık görüldü. Karanfil, pek çok film ve dizide rol aldı, bunlar arasında "Yusuf'un Annesi", "Elveda Derken", "Kınalı Kuzular: Son Nefes", "Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru", "Kınalı Kuzular: Üç Kardeş", "Annemin Gelini", "Gülpare", "Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz", "Üç Kadın", "Çocuklar Ne Olacak", "Kumsaldaki İzler", "Evli ve Çocuksuz", "Çocuklar Duymasın", "Kınalı Kar", "Kadın Yapar", "Kahpe/ Bir Kız Böyle Düştü", "Zorbanın Aşkı", ve "Kaçaklar" gibi yapımlar bulunmaktadır.

FATMA KARAFİL HAYATINI KAYBETTİ,

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.