TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta ellerden karma resim sergisi

Türk Resim Sanatı’nın önemli ustalarının eserlerinden oluşan karma resim sergisi sanatseverler buluştu

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Usta ellerden karma resim sergisi

EMİNE ŞEKER

Usta sanatçılar Kayıhan Keskinok, Yalçın Gökçebağ, Fevzi Karakoç, Fahri Sümer ve Zahit Büyükişliyen'in eserlerinden oluşan karma resim sergisi, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi'nde 05 Mart 2015 tarihinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SANAT DEĞER VERİLDİKÇE YAŞAR

Karma resim sergisinin açılışına katılan Yalçın Gökçebağ, 1958 yılından bugüne resim ile ilgilendiğini belirterek, “Açılmış olan bu sergide benim 2 eserim bulunuyor. Bir tanesi 1986 yılında yaptığım bir eser. Diğer eserimde bu sene yaptığım çok yeni olan bir eserdir. 2 eserimi de tuval üzerine yağlı boya tekniği ile yaptım. İzmir’de çok sergi açma fırsatı buldum. İzmir’de 1980 yılında Vakko Sanat Galerisi var olduğu zamanlardan beri sergi açıyorum. Her yıl olmasa bile 4 yılda bir sergi açıyorum. İzmir’de bulunan sanatseverler sanata çok ilgililer. Eskiye göre kıyaslarsak ilgi fazlasıyla artmış durumda. İzmir son yıllarda sergilere çok ilgi gösteren bir toplum haline geliyor. Ama İzmir henüz Ankara ya da İstanbul kadar sanat yoğunluğu içermiyor. İzmir’de sergi açan sanatçıların eserlerinin alınıp duvarlara asılması gerekiyor. Bu hususta İzmir, Ankara ve İstanbul gibi değil. Ama yine de son zamanlarda ciddi gelişim kaydediyor. Bu durumda göz ardı edilemez. Artık sanata yatırım yapılıyor. Bugün bir eser alınıyor. İlerleyen zamanlarda satıldığında kar edilebiliyor. Ama sanat sırf para değildir. Güzel beğendiğimiz tabloları duvarlara asma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz. Bunca yıllık resim sanatına gönül vermiş biri olarak eskiden ilgi çok azdı. Eskiden sanat konuşulmazdı. Farklı konulara yönelik konuşmalar olurdu. Şimdi ise sanat ile ilgili konuları konuşuyoruz. İzmirliler açılan sergileri satın almasalar bile gezsinler. Sanatçılarla iletişim kursunlar. Sanat değer verildikçe yaşar. İnsanların makineden farkı sanatsal faaliyetlerdir” dedi.

Resim sergisinin açılışına katılan Fahri Sümer ise, sergiye 7 eser ile katıldığını ifade ederek, Türkiye genelinde sanata en az ilginin İzmir ilinin olduğunu söyledi. 23 eserden oluşan sergi, 28 Mart 2015 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

KAYIHAN KESKİNOK KİMDİR

1923 yılında İzmir'de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi ve aynı yerde öğretmenlik yaptı. Yurtiçindeki kişisel sergilerinin yanı sıra, yurtdışı karma devlet sergilerine katıldı. İzmir ve Ankara Müzesi'nde, Yugoslavya Pociteli kenti Sanatçılar Kolonisi Müzesi'nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ve diğer resmi kuruluşlarla özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, 1982 yılından beri Sanat Yapım Kurumu'nda, kendi adını taşıyan atölyeyi yönetmekte ve serbest sanatçı olarak çalışmaktadır.

YALÇIN GÖKÇEBAĞ KİMDİR

1944 yılında Denizli'de doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu. ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 12'si yurt dışında olmak üzere toplam 50'ye yakın kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. Yarışmalı 6 sergide ödül kazanan sanatçı, çalışmalarını Ankara'da sürdürmektedir.

FEVZİ KARAKOÇ KİMDİR

1947 yılında Çankırı'da doğdu. Eğitim hayatına 1968-1972 yılları arasında, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu, 1979 yılında Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi'nde devam etti. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalışan sanatçı, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nde Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

FAHRİ SÜMER KİMDİR

1942 yılında Bozüyük'te doğdu. İzmir Buca Yüksek Öğretmen Okulu'nda göreve başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden "Sanatta Yeterlilik" aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nden 2008 yılı Ağustos ayında emekli oldu. Sanatçı, İzmir'de kendi atölyesinde resim çalışmalarını sürdürmektedir.

ZAHİT BÜYÜKİŞLİYEN KİMDİR

1946 yılında Adana' da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. Plastik Sanatlarda Uzmanlık Eğitimi görmek üzere Batı Almanya'ya gönderildi. Goethe Institut'de Almanca dil eğitimi gördü. Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine atandı. Halen aynı üniversitede Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.