TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümit Yaşar Işıkhan: İzmir kendi sanatına ve sanatçılarına sahip çıkıyor

İzmir’in kendi sanatına ve sanatçılarına sahip çıktığını aktaran Dr. Işıkhan, son 5 yıldır İzmir’in ruhunu güçlendiren sanatçıları onurlandırdıklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 14:28
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Ümit Yaşar Işıkhan: İzmir kendi sanatına ve sanatçılarına sahip çıkıyor

5’inci Amazonlar ve Titanlar buluşması 16 Nisan’da gerçekleşti. Elhamra Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak Konak Saat Kulesi’nden Elhamra Sanat ve Kültür Merkezi’ne yürüyüş yapıldı. Ardından müzik, belgesel, şiir sunumları yapıldı ve ödül töreni ile teşekkür belgeleri sanatçılara takdim edildi. Gerçekleşen etkinlikte Uluslarası Aktivistler ve Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, İzmir’in sanatına ve sanatçılarına sahip çıktığını vurguladı.

SANATÇILARIMIZI DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR

İzmir’in artık kendi sanatına ve sanatçılarına sahip çıktığını ifade eden Dr. Işıkhan, “Bugüne kadar İzmir dışındaki hiçbir sanat kuruluşu İzmir'de yaşayan sanatçıları düşünüp de ödüllendirmeyi ve onurlandırmayı düşünmedi ve öyle bir yaklaşımları olmadı. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın destekleriyle son 5 yıldır kendi kentimizin ruhunu güçlendiren sanatçılarımızı onurlandırıyoruz.  Bütün sanat disiplinlerinden oluşan komitelerimiz var. Komitelere beraber kente çok emek harcamış ve marka yaratmış sanatçıları belirleyip onların aralarından oylama yaparak böyle bir ödüllendirme sistemi uyguluyoruz. Dilerim şimdiden sonra da olacak çünkü bu kent bizim. Bizim olduğu için de bu kentin sanatçılarını baş tacı edip, onurlandırıp desteklememiz ve saygımızı ifade etmemiz gerekiyor” dedi.

GENÇLERİ ÖZENDİRMEK VE DESTEKLEMEK İÇİN BU ÇALIŞMAYI DÜZENLEDİK

Genç sanatçıların bu etkinlikte ilham almasını hedeflediklerini dile getiren Dr. Işıkhan, “Dünya Sanat Günü'nde 5’inci kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Amazonlar ve Titanlar Sanat Buluşması'nın bir özelliği de bu kentin sanatına emek harcamış ustalarımız ve yeni yeni parlamakta olan gençlerimizi ödüllendirme gibi bir geleneğimiz var. Son 3 yıldır ödüller dağıtıyoruz. Bu yılda böyle bir etkinlik düzenledik. Farklı disiplinlerden 10 sanatçımıza ödüller takdim edeceğiz. Aralarında genç sanatçılarımızda yer alıyor. Ustalarımız yolumuzu aydınlattı, bir de gelecek olan gençler var. Onları da özendirmek ve destek vermek anlamında bir çalışmayı düzenledik. Bu nedenle İzmir'in bu girişimi bütün Türkiye'ye de örnek olacak. Çünkü her kentin kimyası ayrı. İzmir'in bir Homeros'tan bugüne kadar gelen bir sanat geleneği ve bu kenti kuran Amazonlar var. Amazonlar da Homeros'tan bugüne kadar gelen o sanat ruhunu oluşturup bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Dilerim bu etkinlikler İzmir'in bütün sanatçı örgütlerine de örnek olur. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın destekleri çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.