TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya'ya kültür turizminde yoğun ilgi

Trakya, doğası, denizi, zengin kültürel mirası, dini yapıları ve zengin gastronomisiyle her geçen yıl ziyaretçi sayısını artırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 13:21
Kaynak: AA
Trakya'ya kültür turizminde yoğun ilgi

Balkan sınırlarına komşu olmasıyla yurtdışından ve özellikle İstanbul gibi büyük şehirlere yakınlığıyla da yurt içinden birçok ziyaretçi ağırlayan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, turizm potansiyeliyle öne çıkıyor. Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, yaptığı açıklamada, kentin tarihi, kültürel zenginlikleri, mimarisi, doğal güzellikleri ve lezzetleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini belirtti.

Edirne'nin Osmanlı İmparatorluğu'nda yaklaşık bir asır boyunca başkentlik yapmasının turizmde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Soytürk, kentin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olması nedeniyle ziyaretçi çektiğini ifade etti. Soytürk, "Özellikle sınır kapılarımızın varlığı son derece önemli. Mayıs ayından ekim ayının sonuna kadar devam eden dönemde Avrupa'da yaşayan Türklerin memleketlerine gelmeleriyle Edirne'ye ziyaretler artıyor. Ayrıca Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlar da Edirne'yi ziyaret ediyorlar. Sınır şehri olmanın getirdiği avantajlarla dolu dolu bir yıl geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Soytürk, yeni rotalar ve destinasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Osmanlı'nın başkentlik yapmış şehirlerini birleştiren 'Payitahtlar Buluşuyor' rotası, doğa rotası, inanç rotası ve bağ rotası gibi önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Yakın coğrafyamızdaki ülkelerden gelen seyahat acenteleri, seyahat yazarları ve turizm uzmanlarıyla birlikte şehrimizin Balkanlar ve Orta Doğu'daki tanıtımını sürdürüyoruz." dedi. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ise geçen yıl Tekirdağ'ın en çok Güney Kore, Almanya, İngiltere ve Balkan ülkelerinden ziyaretçi ağırladığını belirtti.

Hacıoğlu, kentin her açıdan yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çektiğini vurgulayarak, "Tekirdağ, denizi, dağları, ormanları, yelkenli, sörf, kano turizmi ve bungalov tipi evleriyle tam anlamıyla bir turizm cenneti. Bunların yanı sıra mavi bayraklı 6 plajımız bulunuyor." şeklinde konuştu. Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ise "Trakya'nın gizli cenneti" olarak anılan Kırklareli'nin doğası ve tarihiyle görülmesi gereken bir şehir olduğunu dile getirdi. Kentin sakin bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler için ideal bir durak olduğunu belirten Şen, her yıl daha fazla ilgi gören şehirlerine yerli ve yabancı turistleri davet etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.