TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Titanik filminin konusu nedir? Titanik filminin oyuncuları kimler?

1997 yapımı filmin yönetmen koltuğunda ünlü isim James Cameron oturuyor. Dram ve romantik türleri kapsayan bu film, pek çok ödül almış ve dünya çapında büyük bir başarı elde etmiştir. Dev bir prodüksiyon ekibi tarafından çekilen film, görkemli yapımlar arasında yer alırken milyonlarca kişi tarafından izlenmiştir. Peki yıllar geçmesine rağmen hala unutulmaz filmler arasında yer alan Titanik filminin konusu nedir?

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 12:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Titanik filminin konusu nedir? Titanik filminin oyuncuları kimler?

Titanik adlı dev gemide yaşanan olayların anlatıldığı film, romantik ve dram türlerinde olup geminin yola çıkılmasından yaklaşık dört buçuk gün sonra dev bir buz dağına çarpması sonucu yaşanan olayları ele alıyor. Peki Titanik filminin konusu nedir ve oyuncuları kimler? Detaylar haberde…

Titanik filminin konusu nedir?

Teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde, insanlar herhangi bir sorunun üstesinden gelemeyeceklerine inanmaya başlamışlardır. Bu inanç, Titanik adlı dev transatlantiğin denize açılmasıyla doruk noktasına ulaşır. Gemide, Avrupa'dan Amerika'ya dönen genç bir ressam olan Jack ve nişanlısı ve annesiyle Philadelphia'ya giden genç bir kız olan Rose gibi farklı yaşamlara sahip insanlar bulunmaktadır. Ancak, tesadüfler sonucu tanışan Jack ve Rose, sınıf farklarını aşarak birbirlerine yakınlaşırlar. Bu arada, doğa insanoğlunun artan kibirliliğine bir uyarı yapmak üzeredir. Titanic, yolculuğunun dört buçukuncu gününde, 10 Nisan 1912'de, buz dağına çarpacak ve trajik olaylar zincirini başlatacaktır.

titanik

Yapım Yılı : 1997

Yönetmen : James Cameron

Türü : Dram, Romantik

Oyuncular : Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

James Cameron'ın yönettiği, senaryosunu yazdığı, ortak yapımcılığını ve kurgu yönetmenliğini üstlendiği, 1997 Amerikan yapımı epik, felaket ve romantizm temalı bir sinema filmidir Titanic. Film, ünlü geminin batışıyla ilgili kurgulanmış olup başrollerini geminin ilk seyahati sırasında farklı sosyal sınıflardan olan ve birbirlerine aşık olan iki genci canlandıran Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşmaktadır.

titanik 2

Cameron'ın film fikri, batık gemilere olan büyük ilgisinden kaynaklanmaktadır. Trajedinin duygusal mesajını aktarmak isteyen Cameron, kayıpla karışık bir aşk hikayesinin bunu başarmak için gerekliliğine inanıyordu. Filmin yapımı, Cameron'ın RMS Titanic'in kalıntılarını görüntülediği 1995 yılında başladı. 1996'da geçen sahneler, Cameron'ın gemi enkazını görüntülerken kullandığı Akademik Mstislav Keldış gemisinde çekilmiştir. Titanic'in bir replikası Meksika'daki Rosarito Beach kentinde inşa edildi ve batış sahneleri için maketlerle bilgisayar ürünü görüntüler kullanıldı. Filmin maliyetleri kısmen Paramount Pictures ve 20th Century Fox tarafından karşılandı ve 200 milyon dolarlık bütçesiyle o dönemde tarihteki en pahalı filmdi.

Film, 19 Aralık 1997 tarihinde sinemalara giriş yaptıktan sonra ticari ve eleştirel başarı elde etti. On dört dalda Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve En İyi Film ile En İyi Yönetmen dalları da dahil olmak üzere on bir dalda ödül kazandı. Dünya çapında 2 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde ederek bir milyar doları aşan ilk film oldu ve 2009 yılına kadar, yani Cameron'ın Avatar filmi tarafından geçilene kadar olan on iki yıl boyunca gişe hasılatı rekorunu elinde tuttu. Filmin üç boyutlu versiyonu, trajedinin yüzüncü yılını anmak amacıyla 4 Nisan 2012 tarihinde sinemalara girdi. Disney, filmin 25. yıldönümü için 10 Şubat 2023 tarihinde 4K, HDR ve 3D formatlarıyla tekrar vizyona gireceğini açıkladı ve film bu tarihte tüm dünyada yeniden vizyona girdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.