TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Vazelon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor

Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan ve Anadolu'nun ilk manastırları arasında gösterilen Vazelon Manastırı, Hazreti Yahya'ya atfedilmektedir. Ancak ziyaretçiler, manastıra ulaşmak için doğru düzgün bir yol bulamadıkları için sıkça geri dönmek zorunda kalıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 12:00
Kaynak: İHA
Tarihi Vazelon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor

Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Kiremitli Mahallesi sınırları içindeki Vazelon Manastırı, Türkiye'deki inanç turizmi için önemli bir potansiyele sahip olsa da halen turizme kazandırılmayı bekliyor. Manastır, ormanlık ve sarp bir arazide bulunuyor ve yapım tarihi M.S. 270 ile 317 yılları arasına dayanıyor. Ancak, yaklaşık 100 yıldır terk edilmiş durumda.

Manastırı ziyaret etmek için gelen İshak Emir, "Buraya gelirken büyük bir heyecanla geldik. Sümela Manastırı gibi ünlü bir yapıyı görebilir miyiz diye düşündük. Ancak maalesef, patika yolu dahil olmak üzere bir yol bulunmuyor. Araç yolu oldukça kötü durumda. Eğer bu yapı biraz daha bakımlı olsaydı ve tadilat yapılsaydı, buraya daha fazla turist gelebilirdi. Maalesef manastıra yaklaşamadık. Patika yolu denedik ama çok zor. Ancak uzaktan gördüğümüz kadarıyla muhteşem görünüyor. Kayaların üzerine inşa edilmiş, kolay yapılmayacak bir yapı. Eğer yol düzeltilebilirse ve daha erişilebilir hale getirilirse, buraya daha çok insanın ilgi göstereceğini düşünüyorum. Yol, daha kaliteli bir şekilde düzenlenebilir ve araçların rahatlıkla gidebileceği bir hal alabilir. Ayrıca manastıra ulaşmak için daha uygun bir patika yol oluşturulabilir" şeklinde konuştu.

Vazelon Manastırı'nı ziyaret etmek için geldiklerini belirten Zehra Emir, "Yolda oldukça zorlandık. Normalde buraya çıkan bir patika yol olduğunu düşünüyorum. Şelalenin yanından biraz tırmandık ve patika yola benzer bir yol gördük ama gerçekten kötü durumda. Manastıra ulaşamadık. İçerisini görmek isterdik ama yanına kadar cesaret edemedik. İnternetten baktığımız görüntülere yakından bakmak isterdim ama sadece buradan görebildiklerimizle yetindik" şeklinde konuştu.

Vazelon Manastırı, tarihi hakkında çok az bilginin bulunduğu bir yapıdır. Dört katlı olan manastırın en üst katında bulunan kilisenin duvarlarında günümüze ulaşan freskler bulunmaktadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.