TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soytürk: Bu kriterlere dikkat eden çok az yazar var

İLKSES Gazetesi yazarlarından İlhan Soytürk, “Işık İnsanlar Kristal Küre” adlı son kitabının imza günü için 1-5 Kasım tarihleri arasında İZKİTAP’ta olacak

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soytürk: Bu kriterlere dikkat eden çok az yazar var

Gaziemir’de bulunan Fuar İzmir’de gerçekleştirilen İZKİTAP’ta birçok yazar ve kitap okurlarıyla buluşuyor. Bu yazarlardan birisi ise aynı zamanda gazetemizin de yazar kadrosundan olan İlhan Soytürk. Soytürk, bu zamana kadar farklı konularda ve türlerde toplam 21 kitap yazdığını, son olarak ise “Işık İnsanlar Kristal Küre” adlı romanının okurlarıyla bir araya gelmek için 1-5 Kasım tarihleri arasında İZKİTAP’ta olacağını belirtirken, ülkemizde bu türde nitelikle yazar ve kitap bulmanın çok zor olduğuna vurgu yaptığı açıklamasında: “Ülkemizde bu kriterlere dikkat eden çok az yazar var. Çocuk ve gençlik kitapları sanki bir ders kitabı gibi hazırlanıyor. Okurlara kesinlikle yorum yapacak ya da akıl yürütecek aralık bırakılmıyor. Bugün baktığımızda birçok çocuk kitabında ideolojik ve dinsel motifler görülmekte ve bu çok yanlış” dedi.

soyturk-bu-kriterlere-dikkat-eden-cok-az-yazar-var (5)

COŞKULU VE MACERACI RUH HALİM YANSIYOR

Çocukluğundan bu yana Coşkulu ve maceracı biri olduğunu söyleyen Soytürk, bu halinin yazdığı kitaplara da yansıdığını dile getirerek, “Son çıkarttığım fantastik ve macera türündeki gençlik romanımın ismi “Işık İnsanlar Kristal Küre”. Bu roman İzmir’de bir çocuğun yaşadığı akıl almaz olayları anlatıyor. Kısaca anlatmak gerekirse; İzmir’de belirli bir yere dünya dışı varlıklar geliyor ve bu varlıklar, kitaptaki kahramanımızla iletişime geçiyor. Sonrasında ise bir dizi macera başlıyor. Kendim de çocukluğumdan beri çoşkulu ve macera seven bir yapıya sahibim. Bu nedenle yazdığım kitaplara da çoşkulu ve maceracı ruh halim yansıyor. Bu ruh hali ise en başta çocuk ve gençlik kitaplarına uyduğu için olsa gerek, şimdiye kadar bu türden yaklaşık 18 tane kitap yazdım. Son kitabım “Işık İnsanlar Kristal Küre” de bunlardan biri” şeklinde konuştu.

soyturk-bu-kriterlere-dikkat-eden-cok-az-yazar-var (2)

GENÇLER CAN FANUSTAN ÇIKIYORLAR

Yazar Soytürk, Türkiye’deki çocuk ve gençlik kitaplarında ideoloji ve dinsel konulara yer verildiğini bu nedenle de bu türde birçok eksik ve yanlış olduğuna dikkat çekti. Diğer yandan, yazdığı “Işık İnsanlar Kristal Küre” adlı kitabın bu yönden çok zengin olduğunu ve gençleri gerçek dünyaya hazırlayacağını vurgulayan Soytürk, yaptığı açıklamada: “Kitapta ele aldığım olayların 14-17 yaş aralığındaki gençleri içine çekiyor. Gençler erken yaşlarda hayal güçlerini geliştirerek gerçek dünyaya hazırlanıyor. Bir nevi gençler can fanustan çıkıyorlar. Öte yandan kitabın içeriğinde bulunan ve çözülmesi gereken bazı şifreli mesajların olması ve asla bir diktenin bulunmaması da okurun problem çözme, fikir yürütme ve olaylardan mesaj çıkarma özelliğini geliştiriyor. Bu konuda şunu da söylemek isterim ki ülkemizde bu kriterlere dikkat eden çok az yazar var. Çocuk ve gençlik kitapları sanki bir ders kitabı gibi hazırlanıyor. Okurlara kesinlikle yorum yapacak ya da akıl yürütecek aralık bırakılmıyor. Bugün baktığımızda birçok çocuk kitabında ideolojik ve dinsel motifler görülmekte ve bu çok yanlış. Yazdığım hiçbir kitapta böyle bir şey yok.” İfadelerine yer verdi.

soyturk-bu-kriterlere-dikkat-eden-cok-az-yazar-var (4)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İZKİTAP’a yoğun ilgi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.