TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonbaharın Sanat Rüzgarları Ekim'de AASSM'de esecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlenecek Ekim ayı kültür-sanat etkinlikleriyle, kentte sonbahar esintisi yaşatacak

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Sonbaharın Sanat Rüzgarları Ekim'de AASSM'de esecek

1 Ekim'de AASSM sahnesinde gerçekleşecek tiyatral oyunda, olası bir gelecekte, zamanın belirlenmediği bir zamanda, bir okul koridorunda, okul dolaplarının önünde geçen  gelenekler ve kurallar arasında kendi kimliklerini bulmak için en belirgin özelliklerini arayan gençlerin hikayesinin anlatılacağı ''Dolap'' Distopik Gençlik Müzikali ile AASSM Ekim ayına merhaba diyecek. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Coşkusu

25 Ekim'de Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Konferans & Resital etkinliğinde, Türk Bestecileri ve Türkiye’de Klasik Batı Müziği Erman Türkili ''Keman'' & Elif Gökçe Türkili ''Piyano'' eşliğinde konuklara Cumhuriyet coşkusunu sunacak. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

29 Ekim'de AASSO 100. Yılında Cumhuriyet Bayramı Konseri  Şef: Tolga Taviş   Solist: Selva Erdener ''Soprano'' eşliğinde İZBB Çok Sesli Çocuk Korosu sahne alacak.

Bilet satış ve bilgi için: kultursanat.izmir.bel.tr – aassm.org.tr – izmir.art

31 Ekim'de ''Yüzyılın Türküleri'' Solistlerler: Teyfik Rodos & Ezgi Köker, Erdem Şimşek (Bağlama) eşliğinde dinleyicilerle buluşacak. Bilet satışları: biletix.com , biletinial.com

Caz Gecesi

14 Ekim'de Ozan Musluoğlu quintet feat. Jeremy Pelt & Anthony Wonsey konserinde, dünyaca ünlü trompetçi Jeremy Pelt, muhteşem piyanist Anthony Wonsey, ülkemizin en önemli saksofoncularının ve davulcularının başında gelen Engin Recepoğulları ile Ferit Odman, Ozan Musluoğlu solistliğinde, AASSM sahnesinde dinleyicilere caz gecesini yaşatacak.

Bilet satış ve bilgi için: kultursanat.izmir.bel.tr – aassm.org.tr – izmir.art

Doğu Batı AASSM'de buluşuyor

26 Ekim'de, Dünyaca tanınmış perküsyon virtüözü Burhan Öçal ile Ukraynalı ünlü piyanist Alexey Botvinov; piyano başyapıtlarını oryantal ritimlerle birleştirdiği benzersiz "Piyano ve Davullar" projesi olan ''Doğu Batı Buluşuyor'' ile İzmirlilere keyifli bir akşam yaşatacak.

Bilet satış ve bilgi için: kultursanat.izmir.bel.tr – aassm.org.tr – izmir.art

Klasik Dönemden Modern Döneme

30 Ekim'de Borusan Quartet; Esen Kıvrak ''Keman'', Nilay Sancar ''Keman'', Efdal Altun ''Viyola'', Nil Kocamangil ''Viyolonsel'' eşliğinde bir konser verecek.

Bilet satış ve bilgi için: kultursanat.izmir.bel.tr – aassm.org.tr – izmir.art

İZDSO Konserleri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası; 5 Ekim'de İzdso Sezon Açılış Konseri ile AASSM sahnesinde yeni sezona merhaba diyecek.

13 Ekim'de Şef: Nayden Todorov,  Solist: Yeol Eum Son “Piyano” & Svetlin Roussev “Keman” eşliğinde ve 27 Ekim'de Şef: Gürer Aykal yönetimindeki İZDSO konserleri, Ekim ayında dinleyicileriyle AASSM'de buluşacak.

Bilet satışları: biletinial.com

AASSM Ekim Ayında Sanata Doyuracak

8 Ekim'de ''Grup Bajar'' ve ''Halkları Korosu'' AASSM'de sahne alacak. Konsere katılım ücretsiz olacak.

9 Ekim'de Ünlü besteci Franz Liszt’in 200. yıldönümü anısına çıkardığı “Pink Floyd Lisztified: Fantasia Quasi Sonata” albümü ile Pink Floyd’un resmi internet sitesinde adından övgüyle söz ettiren piyanist Ayşe Deniz Gökçin'in Piyano Resitali AASSM'de dinleyicileri ile buluşacak.

Bilet satış ve bilgi için: biletix.com – 0549 242 12 12

11 Ekim'de Olten Filarmoni Orkestrası Konseri, Şef: Jurjen Hempel, Solist: Sarah Nemtanu (Keman) eşliğinde gerçekleşecek. Bilet satış ve bilgi için: oltensanat.com

19 Ekim'de, çocukların hem sanatı sevmesi hem de yaşayarak öğrenmesi hayaliyle yola çıkan ve bu amaçla yoluna devam eden ''Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'' AASSM'de sahne alacak. Konsere katılım ücretsiz olacak.

22 Ekim'de Esmira Dans Müzik Topluluğu ve Anadolu Down Sendromu Derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği dans şöleni; engelleri engelsiz kılıp birlikte yaşam kültürününün güzelliğini izleyicilere sunacak. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Sergiler

5-22 Ekim tarihleri arasında 17. Uluslararası Altın Testi Seramik Yarışması Sergisi ve 5-30 Ekim tarihleri arasında Mert Rüstem'in Arşivinden ''Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü'' Fotoğraf Sergileri ücretsiz olarak gezilebilecek.

Müzik Kütüphanesi Etkinlikleri

7 Ekim'de ''Ritimler ve Danslarla Orff Atölyesi'', 9-10-11 Ekim'de Yaratıcı Etkinliklerle Müzikle Hareket Eğitimi ve 24 Ekim'de Piyanist - Yazar Can Özükan yürütücülüğünde gerçekleşecek Müziği Okuyanlar Kulübü etkinliği ile müzik ruhunu katılımcılara aşılamaya çalışacak. Müzik Kütüphanesi etkinliklerine katılım ücretsiz olacak.

Bilgi ve rezervasyon için: kultursanat.izmir.bel.tr – aassm.org.tr – izmir.art

Etkinliklere dair ayrıntılı bilgilere;  https://www.aassm.org.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Kuru Otlar Üstüne vizyona giriyor… İşte haftanın vizyona girecek filmler

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.