TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırbistan’da Türk rüzgarı

Yalova'nın yurtdışındaki sesi YAFEM ekibi Civijaski Karnavalı'na damgasını vurdu

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Sırbistan’da Türk rüzgarı

Sırbistan'ın Sabac şehrinde düzenlenen ve geçtiğimiz sene onur konuğu olarak davet edilen YAFEM bu sene de 16. yapılan ve Avrupa’nın birçok ülkesinden folklor ve gösteri gruplarının katıldığı Civijaski Karnavalı’na Türk Osmanlı kıyafetleri ile tam kadro katıldı. Civijaski Karnevalına Türkiye dahil Avrupa Karnaval Şehirleri Federasyonuna bağlı farklı ülkelerden (FECC) 50 üye katıldı.

Bu sene YAFEM olarak kalabalık bir kadro ile katılım sağladı. Kılıç Kalkan gösterisi, Teke Zeybeği oyunu yanı sıra Osmanlı Padişahı ve Sadrazam ve vezirleri ile kadın sultanlar kostümleri giyilerek Türk kültürü tanıtıldı.

Karnavalı izleyen ve katılan binlerce kişinin alkışları eşliğinde yürüyüş ve gösteri yapan Yalova Folklor Eğitim Derneği ekibi ile gösteriler sonrası fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluştu.

Sırbistan FECC temsilcisi Radusko Jankoviç'in selamlama konuşmasının ardından FECC bayrağı göndere çektikten sonra söz alan YAFEM Başkanı Özer Koyuncu “Sırbistan da ve Sabac’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu sene ekibimiz kalabalık bir kadro ile karnavala katıldı. Oyuncu ekibimizin merhaba ve Osmanlı kıyafetleri ile karnavalın en dikkat çeken ekibi olduk. YAFEM adına öncelikle ekibime ve Festival yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Kolonoskopi nedir? Nasıl yapılır?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.