TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinema yazarı ve yönetmen Mesut Kara hayatını kaybetti! Mesut Kara kimdir, kaç yaşındaydı?

Sinema yazarı ve Evrensel Gazetesi köşe yazarı olan Mesut Kara, vefat etti. Kara, sinema alanında 15 yılı aşkın süredir çalışıyordu. Peki, Mesut Kara kimdir, kaç yaşındaydı?

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 14:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sinema yazarı ve yönetmen Mesut Kara hayatını kaybetti! Mesut Kara kimdir, kaç yaşındaydı?

Sinemacı ve yazar Mesut Kara, Evrensel Gazetesi'nde Kasım 2012'den bu yana "Sine-Masal" köşesinde yazıyordu. 63 yaşında hayatını kaybettiği Söke Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

2008'de pıhtı atması sonucu kısmi felç geçiren ve zaman zaman artan sağlık sorunlarıyla mücadele eden Kara, geçtiğimiz Şubat ayında kalp krizi geçirerek yoğun bakıma alınmıştı. Tedavisinin ardından kalp rahatsızlığı tekrar etti ve yeniden hastaneye kaldırıldı. Mesut Kara, 14 Nisan akşamı yaşamını yitirdi.

MESUT KARA

MESUT KARA KİMDİR?

1961 yılında İstanbul'da doğan Mesut Kara, edebiyat çalışmalarının yanı sıra 15 yıldan fazla süredir sinema yazarlığı yapmaktadır. Aynı zamanda reklam alanında Sanat Yönetmeni olarak da görev yapmış ve televizyonlarda çeşitli sinema programları sunmuştur.

Kara'nın "Artizler Kahvesi", "Yeşilçam’da Unutulmayan Yüzler", "Pendikli Yıllar ve Sinemasal Anılar", "Sinema ve 12 Eylül" ve "Yeşilçam Hatırası" adlı beş kitap çalışması bulunmaktadır. Birçok dergide yazarlık ve editörlük yapmıştır. Ayrıca, Show TV'de yayınlanan CineShow adlı sinema programının metin yazarlığı ve danışmanlığını, Kanal 6'da yayınlanan Hayalet Mektebi adlı sinema programının hazırlanması ve sunuculuğunu üstlenmiştir. Ayrıca, UÇ adlı edebiyat dergisinin yayın yönetmenliğini ve sayfa tasarımını yapmıştır. Şu anda yazıları Evrensel gazetesi ve Sinematik Yeşilçam sitesinde yayınlanmaktadır.

MESUT KARA FİLMLERİ

Kara'nın filmografisinde "Erkan Yücel Belgeseli"nde yönetmen ve metin yazarı olarak, "Fantastiğin Sineması"nda yönetmen ve senarist olarak yer alır. Ayrıca, "Unutulmayan Yüzler" başlığı altında Yeşilçam oyuncularının yer aldığı belgesel çalışmaları bulunmaktadır, bunlar arasında Sezer Sezin, Belgin Doruk, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Bülent Oran, Hayati Hamzaoğlu, Turgut Özatay gibi isimler yer alır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.