Nazım Hikmet’in anısına Efes’te oratoryo düzenlenecek

İzmir Efes Belediyesi tarafından, şair ve yazar Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümüne özel ‘Şeyh Bedreddin Destanı’ndan uyarlanan Bedreddin Oratoryosu sahnelenecek

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 14:51
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Nazım Hikmet’in anısına Efes’te oratoryo düzenlenecek

İzmir Efes Belediyesi tarafından, şair ve yazar Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümüne özel bir oratoryo düzenlenecek. Oratoryoda, Nazım Hikmet'in ünlü eseri ‘Şeyh Bedreddin Destanı’ndan uyarlanan Bedreddin Oratoryosu sahnelenecek. Etkinlik, 3 Haziran'da saat 20.30'da İstasyon Meydanı'nda gerçekleşecek. Ayrıca bütün halka açık ve ücretsiz olacak. Katılımcılar, tarihi bir atmosferde Nazım Hikmet'in eserinin anlatımını dinleme fırsatı bulacaklar. Sanatseverler için keyifli anlar yaşatacak bu oratoryo hem Nazım Hikmet'i anma hem de Türk edebiyatının önemli bir eserini yeniden keşfetme şansı sunacak.  

SENGEL: SAHNELENECEK BEDREDDİN ORATORYOSU’NDA BULUŞALIM

Etkinlik hakkında sosyal medya hesabından detaylı paylaşımda bulunan Efes Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Mutlu bir Yusufçuk Ayasuluk Tepesi’nin yanı başında, müridlerinin göğe yükseldiği su kemerlerinin orada, İstasyon Meydanı’nda doğacak yıllar yıllar sonra Nazım Hikmet anmasında. Ölümsüz mısraların şairi Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde Geniş Merdiven Orkestrası tarafından sahnelenecek Bedreddin Oratoryosu’nda buluşalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.