TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mübadele Öyküleri” Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

Karşıyaka Belediyesi himayelerinde Öykü Tiyatro Topluluğu’nun “Mübadele Öyküleri” isimli oyun, 10 ve 12 Nisan tarihlerinde ücretsiz sahnelenecek 

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Mübadele Öyküleri” Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

Karşıyaka Belediyesi himayelerinde Öykü Tiyatro Topluluğu’nun “Mübadele Öyküleri” isimli oyunu Karşıyaka Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde 10 ve 12 Nisan tarihlerinde ücretsiz sahnelenecek. 

WhatsApp Image 2023-04-07 at 10.51.12 (2)

Karşıyaka Belediyesi Ege’nin her iki yakasında derin izler bırakan nüfus mübadelesinin 100. Yılını anıyor. Mübadil ailelerin göç hikayelerini konu alan “Mübadele Öyküleri” isimli oyun 10 ve 12 Nisan tarihlerinde Karşıyaka Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek. Erhan Ceylan’ın “Kör Bir Nokta”, Merve Serbest’in “Deniz Ötesi”, Nuri Demir’in “Stella’nın S’si” ve Hakan Sipahioğlu’nun “Odisseus’u Aramak” isimli öykülerinden oluşan oyunun yönetmenliğini Bilgehan Oğuz yaptı.  

Oyuncular ve teknik ekip
“Mübadele Ökyüleri”nde tiyatro oyuncusu Hillmi Altınkaya, Avukat, şair, müzisyen Yücelay Sal, tiyatro oyuncusu Kamuran Çolak, Feridun Akbeyaz, Bilgehan Oğuz, Yılmaz Çokekoğlu ile Melike Kutluyurt, Alpaslan Bakırcı ve Murat Parıltı oynuyor. Ses, ışık, efekt ve görsel yönetmen Abdullah Uyan, ışık-efekt sorumlusu Faris Kabak, suflöz Dilara Kabak,  kostüm  sorumlusu Kamuran Çolak. Oyunda kullanılan müzikler Evrim Ateşler, fotoğraflar Mert Rüstem,  görseller Hanri Akyüz, Çınar Yıldırım ve İsmet Aktaş tarafından düzenlendi.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.