TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahsun Kırmızıgül kimdir? Mahsun Kırmızıgül’ün filmleri nelerdir?

Başarılı sanatçı Mahsun Kırmızıgül kimdir, fimleri nelerdir? Mahsun Kırmızıgül ile ilgili detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 12:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mahsun Kırmızıgül kimdir? Mahsun Kırmızıgül’ün filmleri nelerdir?

Zaza asıllı Türk şarkıcı, besteci, oyuncu, yönetmen ve senarist olan Mahsun Kırmızıgül’ün hayatına ve kariyerine daha detaylı bakalım. Mahsun Kırmızıgül sahne adı ile tanıdığımız başarılı sanatçının asıl adı Abdullah Bazencir olup, 26 Mart 1969 tarihinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinin Vezir köyünde 22 çocuklu bir aileye doğdu. Babası Çerkez, Kırmızıgül doğduktan sonra imam nikahlı annesi Faika’yı ve kardeşlerini ardında bırakarak Bingöl’e gitti. Kırmızıgül ilkokula başlayacağı sırada ailesi Diyarbakır’a göç etti ve Mahsun Kırmızıgül ilkokul ve ortaokulu Diyarbakır’da bitirdi. Babası gittikten sonra çalışarak eve bakan abisi iş kazası nedeni ile ölünce, annesi kiremit ocağında çalışmaya başladı. Kırmızıgül’de ailesine bakabilmek için çiğköftecide çalışmaya başladı ve çaycılık yaptı.

1989 yılında eski dansözlerden Gölgem Hanım ile evlenen Kırmızıgül’ün Mahmut isimli bir oğlu dünyaya geldi. 1992 yılında ise Gölgem Hanım ile boşandı. Ardından Mahsun Kırmızıgül 14 Şubat 2016 tarihinde avukat Ece Binay ile ABD'de evlendi ve Ece Binay'dan Lavin adında bir kızı dünyaya geldi. 12 Nisan 2022 tarihinde ise Ece Binay ile boşandıklarını açıkladı.

1981’de amatör olarak müzik çalışmalarına başlayan şarkıcı altı albüm yaptı. Ardından yollarının Prestij Müzik ile kesişmesinin ardından, yüzde 600 civarı büyük bir atılım gösteren Kırmızıgül 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye ulaştı. Özcan Deniz Yalan mı; Haluk Levent Bir Gece Vakti; Seda Sayan Ah Geceler; Ayhan Aşan Sen de mi; Ertuğrul Polat Gittiğin O Gün; Gülşen Yiğidim gibi çalışmaların, bestelerinde ve müzik yönetmenliğinde görev aldı. Şirket ile birlikte çalışan birçok sanatçıya da bestelerini verdi.

1994’te yayınladığı "12'den Vuracağım" albümünden "Bebeğim Benim" şarkısı ile birçok televizyon müzik listelerinde bir Arabesk / Fantezi şarkısı olarak ilk sıralarda yer aldı. 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Arabesk En İyi Erkek kategorisinde aday gösterilirken, "12'den Vuracağım" albümü "Bebeğim / Kardeşlik Türküsü" adıyla da biliniyor.

1998 yılının Mayıs ayında çıkardığı Yıkılmadım isimli albümü ile o döneme imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için toplam üç video klip çekti ve bu albüm şimdiye dek 2.500.000 adet sattı. 1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül alan sanatçı, "Fantezi Müzik" dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken, "Yıkılmadım" isimli parçası da "Yılın Şarkısı" seçildi. 1998 yılının en çok satan albümü ise 2.500.000 satış ile Yıkılmadım isimli albümü oldu. Sanatçı bununla beraber aynı yıl içinde "Türk Halk Müziği" dalında Altın Kelebek ödülünü aldı ve "Yılın Sanatçısı" seçildi. Magazin Gazetecileri Derneği’nin geleneksel ödülünde ise yine "Yılın Sanatçısı" seçilirken 2000 yılında çıkardığı “Yoruldum” albümünün yaklaşık 900 bin satması sonucu yılın en çok satan albümleri içerisinde yer aldı.

Mahsun Kırmızıgül'ün ortağı ve bununla beraber sanatçısı olduğu Prestij Müzik ismi ile çıkan albümler için çekilerek gösterime giren klipler; "Alem Buysa Kral Sensin", "Bebeğim, Allah'ını Seveyim", "Ağlama Sen", "Maço Erkek", "Ben de Sizdenim", "Kardeşlik Türküsü", "İnsan Hakları", "Sevdalıyım", "Bu Sevda Bitmez", "Taşra Delikanlısı", "Kızlar", "Hemşerim", "Belalım", "Her Şeyim Sensin", "Yıkılmadım", "Yoruldum", "Kardeşe Ağıt", "Kahpe Felek", "Göçmen Kızı", "Garip". 1 Müzik etiketi ile; "Vefasız", "Sarı Sarı", "Daye", "Düş de Gör-Nemrud'un Kızı", "Saygımdan", "Hayat Ne Garip", "Ay Aman", "Bizden Değildir", "Azar Azar", "Dinle", "Gül Senin Tenin" şeklinde sıralanabilir.

2004 yılında , A1 Müzik isimli müzik yapım şirketini kurarak, şirketle ilk faaliyetini de aynı yıl yayımlanan Sarı Sarı - Başroldeyim albümünde, ikinci faaliyetini ise 2006'da yayımlanan Dinle albümü ile ortaya koydu. Yaşar İpek, Ercüneyt Özdemir, Avni Polat, Celal Yarıcı ve Çağlayan Topaloğlu gibi isimler de şirket bünyesinde faaliyet göstermiş olan sanatçılar olarak sıralanabilir.

kırmızıgül

MAHSUN KIRMIZIGÜL’ÜN FİLMLERİ

Televizyon

1994     Alem Buysa                       

1996     Bu Sevda Bitmez                             

1997     Hemşerim          

1998     Yıkılmadım         

2003     Zalim                    

2005     Aşka Sürgün      

2011     Hayat Devam Ediyor                      

2012     Benim için üzülme                          

2012     Babalar ve evlatlar

Sinema

1987     Yaşamak Haram Oldu                    

2007     Beyaz Melek

2009     Güneşi Gördüm

2009     Gecenin Kanatları                           

2010     New York'ta Beş Minare

2014     Sadece Sen                        

2015     Mucize Bozat    

2017     Vezir Parmağı    

2019     Mucize 2: Aşk   

2023     Prestij Meselesi

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Prestij Meselesi filmi ne anlatıyor? Hilmi Topaloğlu kimdir?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.