TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya’da tarihi evler restore ediliyor

Hayata geçirdiği tarihi ve kültürel projelerle bugüne kadar önemli birçok işe imza atan Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Konya’nın ve Karatay’ın adeta birer kimliği olan tarihi yapılarını da bir bir ayağa kaldırıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Konya’da tarihi evler restore ediliyor

Karatay’ın dört bir tarafındaki tarihi yapıları tek tek tespit ederek koruma altına alan Karatay Belediyesi, söz konusu yapıların hem turizme kazandırılması hem de geleceğe aktarılması amacıyla önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çerçevede Karatay Belediyesi ekipleri, Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasan Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 125 yıllık geçmişe sahip Konya’nın iki eski evini restore ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sivil mimari yapılarının en iyi örneklerinden olan tarihi 2 evin aslına uygun olarak hazırlanan restorasyon çalışmalarını ve 2 projede gelinen noktayı yerinde inceledi. Konya’nın ve Karatay’ın kimliğini ortaya koyan 2 evi daha restore ederek ayağa kaldırma çalışması yürüttüklerini belirten Başkan Hasan Kılca, geleneksel konut dokusunun önemli yapılarından olan söz konusu evlere sahip çıkmanın kendileri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Konya’nın tarihi evleri (3)

“Konyamızın ve Karatayımızın kadim geçmişini yüzyıllar ötesine aktarıyoruz"

Başkan Hasan Kılca, “Konyamızın tarihi mimari özelliklerini taşıyan evlerimizi tek tek tespit ederek bu yapıları öncelikle koruma altına alıyoruz. Daha sonra ise oluşturduğumuz ekiplerimiz, Konya’nın ve Karatay’ın kimliğini ortaya koyan evlerimiz için restorasyon çalışması başlatıyoruz. Karatay Belediyesi olarak bu bağlamda ilçemizin birçok noktasında çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz, Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasan Caddesi üzerinde yaklaşık 125 yıllık Konyamızın iki eski evini restore ediyor. Burada yürütülen çalışmaları ve restorasyonda gelinen noktayı yerinde inceledik. Tarihimize sahip çıkmamız ve bu tür yapılarımızın geleceğe aktarılması son derece önemli. Bizler de bu tür projelerimiz sayesinde Konyamızın ve Karatayımızın kadim geçmişini yüzyıllar ötesine aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya’nın tarihi evleri (1)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Fotoğraflarıyla ekol olan Ara Güler vefatının 5'inci yılında anılıyor

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.