TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klasik araba tutkunları bu müzede buluşuyor

Otomobil tarihine yolculuk etmek isteyen, klasik araç tutkunlarının buluşma adresi Key Museum yaklaşık 79 adet araçla hizmet vermeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Klasik araba tutkunları bu müzede buluşuyor

KEMAL ÖZKURT

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Türkiye'nin en kapsamlı araç müzesi, 'Key Museum' klasik araba tutkunlarının uğrak adresi haline geliyor. Geçmişe yolculuk yapmak isteyen ziyaretçileri ağırlayan müze, Ege bölgesinin turizm potansiyelinide üst seviyelere çekiyor. Murat ve Selim Özgörkey kardeşler tarafından 2015'te 7 bin metrekarelik alana kurulan müzede, 79 adet klasik araç ve 40 adet motosiklet bulunuyor. 1800’lü yılların başında kullanılan ve günümüze kadar ulaşmış olan klasik araçlar haricinde çok sayıda, maskot ve maket otomobile de ev sahipliği yaptığını görebiliyoruz. Birçok marka ve modelin sergilendiği müzede, BMW, Mercedes-Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının ilk modelleri de en göz alıcı parçaları olarak dikkati çekiyor.

KEY MUSEUM GİRİŞ ÜCRETLERİ

Klasik araç severlerin adresi olan Key Museum, 2023 giriş ücretlerinde tam bilet fiyatı 100 TL, olarak güncelledi. Öğrenci ve 65 yaşüstü ziyaretçilerin bilet fiyatı ise 50 TL olarak belirlendi. Engelli ve 6 yaşa kadar ziyaretçilere ücretsiz olarak hizmet veren müze, aynı zamanda engelli vatandaşlarımıza müze gezisi boyunca refakat edecek personeller de bulunuyor. Öte yandan, 10 kişi ve üzeri ziyaretçi katılımında ziyaretçiler 35 TL gibi bir indirimden de faydalanabiliyor. 

KEY MUSEUM ZİYARETÇİ SAATLERİ 

Müzenin resmi sitesinden yapılan açıklamada, ziyaretçi giriş saatleri Pazartesi ve Salı günleri hariç geriye kalan 5 gün boyunca saat 10.00 - 17.00 arası hizmet veriyor. 

KEY MUSEUM NEREDE?

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan müzeye şehrin birçok yerinden rahatça ulaşım sağlanabiliyor. İZBAN'ı kullanacak olan yolcularımız Tepeköy durağında inip, burada bulunan 701 ve 712 numaraları otobüsleri kullanıp Temel durağında inerek müzeye ulaşabilirler. 
Özel araçlarıyla müzeyi gezmek isteyen vatandaşlarımız için açık adres ise şu şekilde; Çapak Mahallesi Özgörkey  Caddesi No:5 Torbalı/İzmir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.