TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto, İzmir Kitap Günleri’nde

Sibel K. Uslu’nun ilk kitabı “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto” bir gün arayla İstanbul ve İzmir Kitap Günleri’nin konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto, İzmir Kitap Günleri’nde

Sibel K. Uslu’nun ilk kitabı “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto” bir gün arayla İstanbul ve İzmir Kitap Günleri’nin konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yazarlık ve “Kehanetteki Çocuk” ile ilgili sorularını da yanıtlayan Uslu, onlara kitapta yer alan Türk mitoloji kahramanları hakkında bilgi de verdi. Buluşmada genç okurlarının serinin ikinci kitabı için öneri ve fikirlerini dinleyen Uslu, genç okurların kitaplarını da imzaladı.  İllüstrasyon çalışması yapay zekâ tarafından yapılan ve bu özelliği bir ilke imza atan “Kehanetteki Çocuk- Suzan Orto”, Türk mitolojisini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Sibel Kırcadere Uslu, her satırında ve sayfasında farklı bir gizemin saklandığı ve tüm görselleri yapay zekâ tarafından çizilen “ilk” kitap özelliği taşıyan “Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto”, İstanbul ve İzmir Kitap Fuarı kapsamında okuyucuları ile bir araya geldi.

Türk mitolojisinin kahramanları yapay zekâ ile canlandırıldı

“Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto”, cesur bir kız çocuğunun fantastik dünyada geçen ilginç hikayesini , sade akıcı bir dille anlatıyor. İlk baskısı kısa sürede satılan kitabın yazarı Uslu, bir gün arayla İstanbul ve İzmir Kitap Günleri’nun konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yazarlık ve kitabı ile ilgili sorularını yanıtlayan Uslu, onlara kitapta yer alan Türk mitoloji kahramanları hakkında bilgi verdi.  Genç okuyucuları ile buluşmasın oldukça verimli ve faydalı geçtiğini söyleyen Uslu macera dolu kurgusuyla bir solukta okunan kitabı hakkında şunları söyledi:

“Edebiyat dünyası için en önemli 2 etkinlik olan İstanbul ve İzmir Fuarı Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto nezdinde benim için çok yararlı oldu. Genç okuyucularım ile buluştum. Serinin ikinci kitabı için bana fikir verdiler. Cesur bir kız çocuğu hakkındaki Kehanetteki Çoçuk, Ortoköy adında farklı bir dünya ve farklı bir zamanda geçiyor. Kitabımda Türk mitolojisinden esinlendiğim fantastik karakterler ve figürler de yer alıyor. Çoğumuzun Odin veya Zeus kadar tanıdık olmadığı mitolojimizden çeşitli öğe ve kahraman yapay zeka ile canlandırıldı.”

Kitabımın kısa sürede gördüğü ilginin kendisi için en büyük ödül ve motivasyon kaynağı olduğunu belirten Uslu, ikinci kitabın yolda olduğu söyledi.

İlk defa bir kitap için gazete ve web sitesi de hayata geçti

Yazarın okuyucuları için yaptığı bir diğer özel çalışma da kitabın içeriği için web sitesini hayata geçirmesi oldu. Sibel Kırcadere Uslu’nun çağın şartlarına ayak uydurma vizyonu ve okuyucuyla iletişimi kuvvetli tutma fikriyle ile hazırlanan web sitesi bir yandan kitabın okur üzerindeki etkilerini artıracak öğeler taşırken, diğer yandan da fantastik dünyanın devamlılığını sağlıyor.

Ortoköy'ün ilk, tek ve son gazetesi Orto Gazete'yi dijital olarak yansıtan ortogazete.com, “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto”yu merak eden tüm okurlara hem kitap ve yazar hakkında fikir veren yapısı hem de gelecek kitaplar hakkında notlarıyla keyifli bir deneyim sunuyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzdiham çıktı: İzmir'de 'Özel' rezillik!

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.