TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara Şövalye filminin konusu nedir? Kara Şövalye kimin eseri?

Kara Şövalye filminin konusu, yönetmeni ve senaristi merak ediliyor ve arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Sizin için filme dair merak edilen detayları sizler için derledik. Peki Kara Şövalye filminin konusu nedir ve yönetmeni kimdir? Detayla riçin haberimize göz atın...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 16:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kara Şövalye filminin konusu nedir? Kara Şövalye kimin eseri?

Kara Şövalye filminin konusu ve filmin çekildiği yer merak ediliyor. İzlenmesi gereken filmler arasında yer alan Kara Şövalye filmine dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Kara Şövalye filminin konusu nedir? İşte detaylar…

Kara Şövalye filminin konusu nedir?

Kara Şövalye Christopher Nolan tarafından yönetilen bir süper kahraman filmidir. DC Comics'in popüler karakteri Batman'den esinlenerek yapılan 2005 yapımı "Batman Başlıyor" filminin devamıdır. Filmin senaryosunu Christopher ve kardeşi Jonathan Nolan yazmıştır, hikayesi ise David S. Goyer tarafından oluşturulmuştur. Filmin olay örgüsü, Bruce Wayne/Batman (Christian Bale), bölge savcısı Harvey Dent (Aaron Eckhart), asistan Rachel Dawes (Maggie Gyllenhaal) ve Polis Komiseri James Gordon'ın (Gary Oldman) suçla mücadelesi ve yeni tehdit Joker'in (Heath Ledger) etrafında gelişir. Joker'in gerçek kimliği film boyunca gizemini korurken, Harvey Dent'in kahraman bir savcıdan çirkin bir katile dönüşümü ise detaylı bir şekilde anlatılır.

kara şövalye

Yönetmen Nolan, Joker karakteri için ilhamını, karakterin ilk kez 1940'larda göründüğü çizgi romanlardan ve Harvey Dent'in geçmişinin anlatıldığı 1996 tarihli "Batman: The Long Halloween" adlı çizgi romandan aldı. "Kara Şövalye" filminin çekimleri başta Chicago olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin birkaç yerinde, Birleşik Krallık'ta ve Hong Kong'da gerçekleştirildi. Nolan, Joker'in filmdeki ilk sahnesi de dahil olmak üzere bazı sahneleri çekmek için IMAX kamerası kullandı. Kamyon devirme sahnesinde ise görsel efekt kullanılmadı. Filmin müziklerini oluşturmak için Hans Zimmer ve James Newton Howard işbirliği yaptı.

Kara Şövalye'nin çekimleri tamamlandıktan sonra, Heath Ledger (Joker) 22 Ocak 2008'de evinde zehirlenmiş olarak bulundu ve hayatını kaybetti. Ledger'ın ölümünden önce Warner Bros., film için Joker'in ön planda olduğu reklam kampanyaları hazırlamıştı, ancak Ledger'ın ölümü üzerine stüdyo kampanyayı yeniden gözden geçirdi. Film, 16 Temmuz 2008'de Avustralya'da, 18 Temmuz 2008'de Kuzey Amerika'da ve 24 Temmuz 2008'de Birleşik Krallık'ta vizyona girdi. Kuzey Amerika'da, film için rekor sayıda ön bilet satıldı ve gösterime girdiği anda olumlu eleştiriler aldı. Ayrıca, Kuzey Amerika'da 500 milyon dolar sınırını aşarak birçok rekor kırdı.

kara şövalye

Büyük övgüler ve ticari başarıların ardından, Kara Şövalye ödül sezonunda da büyük başarı elde etti. Özellikle En İyi Film kategorisinde ve Heath Ledger'ın Joker performansıyla birçok ödül ve adaylık aldı. Sekiz dalda Akademi Ödülü'ne aday gösterilerek, Milk ile birlikte en çok adaylık alan üçüncü film oldu. Bu adaylıklardan En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Ses Kurgusu ödüllerini kazandı. Ayrıca, film dokuz dalda aday gösterilerek BAFTA Ödülleri'nde de en çok adaylık alan ikinci film oldu. BAFTA'da da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Kara Şövalye kimin eseri?

"Kara Şövalye" filminin senaryosu Christopher ve kardeşi Jonathan Nolan tarafından yazılmıştır. Filmdeki hikaye ise David S. Goyer tarafından oluşturulmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.