TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara Ağaç Destanı'nın ekran yolculuğu başladı

TRT 1'in yeni dizisi "Kara Ağaç Destanı", izleyicilerle buluştu ve ilk bölümüyle ekran serüvenine adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 15:20
Kaynak: AA
Kara Ağaç Destanı'nın ekran yolculuğu başladı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilen dizi galasına TRT yönetimi, yapımcı Hasan Karul, yönetmen Ufuk Hakan Eren ve dizinin oyuncuları katıldı.

Dizinin teması olan ağalık sistemi üzerinden güç, feodalite, sınıf çatışmaları ve aşk hikayesini ekrana taşıyan yapıma ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Olgun Şimşek, döneme özgü detayların işlendiği bir hikaye sunduklarını ifade etti. "Anadolu mitlerinden, Mezopotamya'nın destanlarından ve masallarından yola çıkarak ortaya koyulmuş bir hikaye. 1950'ler ve 1970'lerdeki yaşam şartları, aşklar, iyiler ve kötüler var. Aslında bir memleket hikayesi var. Umarım herkes beğenir." şeklinde konuştu.

Ayrıca Şimşek, dizide canlandırdığı kötü karakterle ilgili olarak, "Narsist bir adam. Bunun için önüne gelen her engeli yıkmak isteyen bir adam. Ama insan sonuçta..." dedi.

"İzleyicilere muhteşem bir görsel deneyim sunacak bir yapım ortaya çıktı," diyen Meltem Akçöl, "Sultan" karakterini canlandırmanın, güçlü bir genç kadını hayata geçirmenin heyecanını yaşadığını belirtti. "Sultan, doğduğu gün babasını kaybediyor ve annesinden sürekli olarak babasının hikayesini dinleyerek büyüyor. Büyüdüğünde ise asıl amacı babasının hayalini gerçekleştirmek, intikamını almak ve memleketine dönmek oluyor. Ancak geri döndüğünde, kendi gerçek yaşamıyla yüzleşmek zorunda kalacak," şeklinde konuştu.

Dizide "Ömer" karakterine hayat veren Emre Kıvılcım, Sultan karakterinin kendisi için çok özel olduğunu belirtti. Sultan'ı henüz tanışmadan rüyalarında görmesinin oldukça etkileyici bir hikaye olduğunu ifade eden Kıvılcım, ikisinin ilişkisinin nasıl gelişeceğini merak ettiğini dile getirdi.

"Muhteşem bir yapım"

Çekimlerin gerçekleştiği mekanlardaki hava koşullarının başlangıçta zorlayıcı olduğunu ancak zamanla alıştıklarını belirten Özlem Conker, "Sonuç olarak harika bir iş ortaya çıktı, muhteşem görüntüler elde ettik. Dizimizi Soğanlı Köyü'nde çekiyoruz ve bu yer milli bir park haline gelmiş durumda. Tarih açısından oldukça zengin bir mekan. İzleyicilere son derece yüksek kalitede görseller sunacak bir yapıma imza attık." değerlendirmesinde bulundu.

Conker, senaryoyu ve dizinin ekibini çok sevdiklerini ifade ederek, "Harika bir yapım ve muhteşem genç ve enerjik arkadaşlarımız var. Gerçekten çok mutluyum ve güzel bir hikayemiz var." şeklinde konuştu.

Merih Öztürk, başlangıçta şartların zorlayıcı olduğunu ancak yapım ekibi ve yönetmenlerin konforları için ellerinden geleni yaptığını belirterek, diziye olan umutlarını dile getirdi.

Dizinin oyuncularından Gülçin Hatıhan ise şunları dile getirdi:

"Çok heyecanlıyım gerçekten. Uzun süredir bu projede çalışıyoruz. Kapadokya'da zorlu koşullarda çekimler yapıyoruz. -10, -15 derece sıcaklıklar görüyoruz ve bu sadece bugün için bile geçerli. Oyunculuklar çok etkileyici, reji mükemmel. Prodüksiyon ekibi elinden gelenin en iyisini yapıyor. Gerçekten büyük bir destan geliyor. Bizi izlemeye devam edin, yanımızda olun. Eminim ki çok seveceksiniz. Dizide çok sıcak hikayeler var."

"Dizi hakkında

"Kara Ağaç Destanı" dizisi, 1950'lerden başlayarak 1970'lere uzanan bir zaman diliminde, Anadolu'nun hem iyiliğini hem de kötülüğünü ve varoluş ile yokoluşun gerçeğini anlatıyor.

Dizinin hikayesi şu şekildedir:

1950'lerde Kara Ağaç Ovası'nda, toprak sahiplerinin zorla topraklarını alarak bölgesini genişleten Harranlı Celal Ağa ile adaleti ve halkıyla sevilen oğlu Ömer'in yanı sıra intikam yeminiyle gelen yabancı Sultan, Kara Ağaç'ın kaderini değiştirmeye geliyor.

Dizinin yapımcılığını Hasan Karul üstlenirken yönetmen koltuğunda Ufuk Hakan Eren bulunuyor. Senaryo ise Mustafa Becit ve Selman Kılıçaslan'a ait.

Dizinin çekimleri, aylar süren titiz çalışmalar sonucunda döneme uygun olarak hazırlanan Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki terkedilmiş Soğanlı köyü ile Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.