TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş'ın "Çiriş Böreği"ne coğrafi işaret

Kahramanmaraş'ın yöresel tatları arasında yer alan "Çiriş Böreği", Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonucunda resmi olarak tescillendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 08:30
Kaynak: İHA
Kahramanmaraş'ın "Çiriş Böreği"ne coğrafi işaret

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürünü, gelenek ve göreneklerini, yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çerçevede, şehrin değerlerini koruma altına almak için tescil başvurularını titizlikle yürütmekte ve Kahramanmaraş'ın zengin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir.

Kahramanmaraş'ın mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan Çiriş Böreği, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiştir. Kahramanmaraş Çiriş Böreği, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun resmi coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı bülteninde yayımlanarak şehrin 28. tescilli ürünü olmuştur. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yöresel lezzetlere ve geleneksel el sanatlarına sahip çıkarak coğrafi işaret tescilli ürünlerin sayısını artırmak için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilmiştir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.