TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç'te Türk Müziği'nin sevilen Mardinli temsilcisi

İsveç'te Türk müziğini sevdirmek ve yaymak için verdiği başarılı mücadele ile dikkat çeken İstanbul doğumlu ve Mardin kökenli sanatçı Eliz Gençel, İsveçliler ve İsveç'te yaşayan Türkler tarafından büyük bir beğeniyle dinleniyor

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 13:10
Kaynak: İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer
İsveç'te Türk Müziği'nin sevilen Mardinli temsilcisi

İsveç'te Türk müziğini sevdirmek ve yaymak için verdiği başarılı mücadele ile dikkat çeken İstanbul doğumlu ve Mardin kökenli sanatçı Eliz Gençel, İsveçliler ve İsveç'te yaşayan Türkler tarafından büyük bir beğeniyle dinleniyor. Gençel, "Dinler ve diller şehri Mardin'de bir konser vermek hayalimdir. Memleketimde hemşerilerime ezgilerimi dinletmek çok anlamlı olur" dedi. 

ELİZ GENÇEL KİMDİR? 

Müzik kariyerine ailesinin müziğe olan ilgisinden esinlenerek adım atan Gençel, İsveç'te bir kilise korosunda korist olarak müziğe başladı. 1990'lı yıllarda Stockholm'de amatör bir Türk Müziği korosunun konserini izledikten sonra koroya katıldı. İsveç'e gelen Türk sanat müziği sanatçısı İnci Çayırlı, Gençel için bir idol ve önemli bir isimdi. Onunla tanıştıktan sonra kendisinden özel dersler almaya başladı. Bu süreçte Gençel, Türk müziği repertuarını ve nazariyat üzerine çalışmalarını daha da derinleştirdi ve hayalinde kendi bestelerini yapmak vardı. Bu sırada sahne çalışmalarına da başlamıştı. 2016 yılında yayınladığı ilk teklisi "Karanfil Sokak"tan sonra altı tekli daha yayınladı. Çeşitli tarzlarda 40'a yakın bestesi bulunan Gençel'in, altı bestesi de TRT repertuarında yer aldı.2009 yılında İsveç'te Broadway Müzikali olan Show Boat'ta başrolde oynayan Gençel, birçok organizasyonda yer aldı.

Süryani bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Eliz Gençel, İstanbul'da doğdu ve 16 yaşına kadar burada eğitim aldı. Ailece İsveç'e yerleştiklerinde eğitimine İsveç'te devam etti. Eliz Gençel, yaşadığı kentte 21 yıldır anadil ve rehber öğretmenliğine devam ediyor. Gençel, Udi bestekar olan eşi Ömür Gençel ile birlikte hem İsveç'te hem de dünyanın birçok ülkesinde konserler vermektedir.

Kaynak: İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.