TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat Güzeldir filminin konusu nedir? Hayat Güzeldir kaç ödül aldı?

Bir babanın fedakarlıkları etrafında şekillenen Hayat Güzeldir filmine dair detaylar merak konusu oldu. Her dönem mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alan Hayat Güzeldir filmini sizler için araştırdık. Peki Hayat Güzeldir filminin konusu nedir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 17:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hayat Güzeldir filminin konusu nedir? Hayat Güzeldir kaç ödül aldı?

İtalyan drama filmleri arasında yer alan Hayat Güzeldir filmi her dönem izlenmesi gereken filmler listesinde kendisine bir yer bulmayı başarmış ve izleyeni çok derinden etkileyen bir yapımdır. Bu başarılı filmle ilgili detaylar da merak ediliyor ve arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Peki Hayat Güzeldir filminin konusu nedir? İşte detaylar…

Hayat Güzeldir filminin konusu nedir?

Hayat Güzeldir, İtalyan yönetmen Roberto Benigni tarafından yönetilen 1997 yapımı bir İtalyan drama filmidir.

hayat güzeldir

Film, II. Dünya Savaşı sırasında karısı ve oğluyla birlikte Yahudi kamplarına götürülen bir Yahudi babanın ve onun peşinden giden İtalyan bir annenin, çocuğunu korumak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. 1998 Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'e layık görülen film, 1999'da 7 dalda Oscar'a aday gösterildi ve en iyi yabancı film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi müzik kategorilerinde Oscar ödülü kazandı.

Filmin ilk yarısı, romantik ve slapstick türlerini bir araya getirerek, II. Dünya Savaşı'ndan birkaç yıl öncesinde geçmektedir. Hikaye, Guido Orefice adında genç bir İtalyan Yahudisi üzerinde yoğunlaşır. Guido, Arezzo'da amcasının çalıştığı bir otelde garson olarak işe başlar ve gelecekte bir kitap evi açma hayali kurar. Neşeli ve karizmatik bir kişiliğe sahip olan Guido, yerel bir okulda öğretmenlik yapan Dora'ya (gerçek hayatta eşi olan Nicoletta Braschi) âşık olur.

hayat güzeldir 2

Dora, zengin, aristokratik ve Yahudi olmayan bir aileden gelmektedir. Annesi, onu varlıklı biriyle evlendirmek istemektedir. Ancak, nişan töreninde kibirli ve zengin nişanlısını terk ederek Guido ile kaçar. Birkaç yıl sonra Guido ve Dora evlenir ve Giosuè adında bir oğulları olur (Giorgio Cantarini). Dora ve annesi (Marisa Paredes) arasında bu evlilik yüzünden gerginlik oluşur. Ancak, zamanla Giosuè'nin dördüncü doğum gününde aile yeniden bir araya gelir.

Filmin ikinci yarısında, II. Dünya Savaşı başlamıştır. Guido, Eliseo Amca ve Giosuè zorla bir trene bindirilir ve Giosuè'nin doğum gününde toplama kampına götürülürler. Yahudi olmamasına rağmen Dora, ailesiyle birlikte aynı trene binmek ister ve farklı vagonlarda toplama kampına götürülürler. Kampta, Guido oğlunu Alman askerlerinden saklar ve ona gizlice yiyecek verir. Oğluna, kamptaki her şeyin bir oyun olduğunu ve eğer oyunu kazanırlarsa doğum gününde istediği tankı alacaklarını söyler. Almanca bilmemesine rağmen, Alman subayının kamptaki talimatlarını oğluna İtalyanca olarak aktarır ve kendi uydurduğu şeyleri anlatır.

hayat güzeldir 4

Savaş sona erdiğinde, Amerikan askerleri kampı ele geçirir ve Giosuè, babasının ona verdiği sözü yerine getirerek saklandığı yerden çıkar. Bir tankla gelen Amerikan askerleri Giosuè'yi kurtarır. Dora hayattadır ancak Guido, bir Alman askeri tarafından vurularak öldürülmüştür. Giosuè, sadece 4,5 yaşındayken hayatta kalır. Film, yaşlı Giosuè'nin anlatıcılığında sona ererken, bir baba tarafından yapılan büyük fedakarlıkların hikayesidir.

Hayat güzeldir gerçek bir hikaye mi?

1997 yılında çekilen "La Vita è Bella" (Hayat Güzeldir) filmi, İkinci Dünya Savaşı sırasında sivil vatandaşların yaşadığı zorlukları konu alıyor. Bu film, İdlib'in Serakib ilçesinde yaşayan Abdullah Muhammed ve kızı Selwa'nın gerçek hayat hikayesi ile gerçeğe dönüştü.

Hayat güzeldir kaç ödül aldı?

"Hayat Güzeldir" filmi, toplamda 3 adet Oscar ödülü kazandı. 

Hayat Güzeldir filminin ana düşüncesi nedir?

Bu metin yazarının, hayatı her zaman "güzel" görmeye yönelik bir anlayışı olduğu düşünülebilir. Film, çocukların masum, saf ve henüz kirletilmemiş dünyasına tekrar tanık olmamızı sağlar. İnsanın en zor durumlarda bile hayatı bir oyun gibi yaşayabileceği fikri, filmin genelinde egemen olan bir düşünce yapısıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.